Томислав Кресовић: Kосово и Метохија се брани катастарским књигама

Томислав Кресовић
Поделите:

Председниче Вучићу, Србија има много више од једног метра на Kосову и Метохији

Вучић је казао да се он бори да добијемо шта год можемо, за свој народ, не само за народ на Kосову и Метохији, већ и за државу. Председник Србје каже “ „Бар један метар од онога што су све изгубили да добијемо, то је добитак, јер данас немамо ништа”Ово каже председник Србије И поставља питање “ А шта је то заиста што имамо на Kосову?Председндик каже да ће се борити, и изразио уверење да ћемо добити нешто више него што имамо сада.Србија по званичном катастру има 52 одсто територије Kосова И Метохије ,има имовину СПЦ,грађана Србије са Kосова расељених у централну Србију.Србија има духовно наслеђе непроценовог значаја за европску културу и цилвизацију ,манастире , ,физичку имовину а да се не говори о улагањима Србије у природне ресурсе и индустирују .
Kосово И Метохија као велико “нешто или ништа” !
Ако каже председник Србије да ће се борити “бар за један метарар да а на Kосову” немамо ништа”, шта онда Србија тражи изашто се онда председник Србије бори или жели да се бори за “велико ништа” да би се добило бар” један метар”.Ово што говори председник Србије је модел излазне стратегије да Србија ништа неће добити,а да треба да попусти пред мочним државама ЕУ и САД око статус Kосова и пута Србије ка ЕУ..Овакве изјаве ако и долазе од председника Србије нису позитивне и делују депресивно И поразно су ,немају државнички оптимизам али и реал-политички карактер на основу аргумента већ су у домену наметнуте политике “свршеног чина”.Србија има на Kосову И Метохје права и својине више но што се мисли , и то стоји у катастарским књигама од турског доба из 1910 године у књигама у Цариграду до оних књига непокретности које поседује држава Србија .Све те књиге имовине све власти од 2000 године до данас нису пред светом показване као аргумент за ,већ се ишло на право силе или попуштање пред лажним обећањима о путу Србије у ЕУ.Тако се занемарују имовинска право државе,СПЦ и грађана Србије са Kосова И Метохије.Председник Србије је дужан да јасно каже шта то држава Србиија има на Kосову и Метохији , да тражи облик арбитраже ,а да власти у Приштини покажу које они имају имовинске папире, или се прихвата аргумент насилног отимања имовину или је уништавали уз подршку својих западних ментора који су Kосово отели од Србије .Овде се не брани смао метар земље већ српски Јерусалим.Зато се треба посаветовати са Израелом шта за њих значи Јерусалим!
Томислав Kресовић

Поделите:

7 Коментари

 1. Тачно је да овакве Вучићеве изјаве шире дефетизам. Тачно је и да се Косово и Метохија бране и катастарским књигама, и разним друштвеним активностима, и апелима и протестима. Али ми Срби, као православни хришћани, морали бисмо назјад да се сетимо да постоји Бог и да се њему обратимо за помоћ. Бог јесте свемоћан, али да би помогао, треба да има коме.
  Свети Серафим Вирицки, велики руски светитељ прве половине 20. века рекао је: „Ако би макар и на кратко, али у исто време, заједно, сви руски људи пали на колена и из дубине душе завапили ка Господу и Мајци Божјој за спасење отаџбине од сатанског ропства, Господ би показао чудо свога избављења и развејао би сатански мрак који је притиснуо Русију и наш народ.“

  На трагу тога, покренута је саборна молитва којој може да се прикључи свако коме је стало до Србије:
  https://svetosavlje.org/poziv-na-saborno-moljenje/

 2. Kako da niko ne obraca na cinjenice i brojke, koliko je Albanaca uslo u Kosovo za vreme Talijanske, nacisticke Nemacke okupacije za vreme II Svjetskog Rata?Koliko sstsotina hiljada je Tito pustio, a zabranio povratak Srbima , koje su Albanci proterali . Koliko su hiljada nenaoruzanih Srba ubili. Pa ovaj covjek, predsednik, otvoreno unistava svoj rodjeni Narod i svetu Srpsku zemlju Kosovo. Treba da ga je sramota za njegove postupke
  stetne za buduce generacije.

 3. trebate gospodo Srbi poceti od svojih ljudi,da vidite kako se ponasaju,puna usta Srbije i patriotizma,a sve prodali Albancima sto se prodati moze,ista prica sa Srbima iz FBiH i onda drvlje i kamenje na Albance i Bosnjake!

 4. “ „Бар један метар од онога што су све изгубили да добијемо, то је добитак, јер данас немамо ништа”

  Uvek te kritikujem Tomo, ali kad sam cuo ovu izjavu sokirao sam se. Vucic je jedan ooooogroman licemer, oooogroman…..NEmoguce je da se covek promeni ideoloski kao on za tako kratko vrem, to je licemerstvo ogromno. Porosenko smatra Krim Ukrainom, KRIM u Putinovim rukama, koji je uvek bio Rusija, a Vucic Kosovo smatra da vise nije nase….i sad jedan metar ako ON vrati uspeh? Kakav podlac, kako podla izjava. Opasan igrac, mnogo.

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here