Зашто бих ја правио децу када ће држава да ме кажњава за то?

Поделите:

Деценијама причамо о потреби за порастом наталитета, дајемо средства, мењамо законе а све нас је мање. Не женимо се, не правимо децу. Почели смо да се плашимо трудноће горе него куге.
Ниеј ово прича о Србији, бар ен само о Србији, него о целокупном западном свету коме ето и ми припадамо.
Доношењем закона који подржавају мајке, нехотице смо створили услове да нико не жели трудне жене. Уместо подршке породици као основној јединици друштва ми смо као и цео свет уназад деценијама подржавају само мајке али не и очеве. Далеко сам од мошког шовинизма, али погледајте.

Момента када сте се родили као дечак, имате 50% шансе да вам држава узме половину веше зараде ако испуните своју биолошку функцију и постанете отац, те ћете од зачећа детета наредних 20-ак година бити кажњени од државе. А вероватно ћете радити за минималац и када вам узму 10.000 то је цца пола плате од које и онако не можете да живите.

Феминисткиње кажу да се боре против патријархата. Ево, и ја се слажем. Патријархат од мене прави кривца ако сам затруднео неку девојку, патријахално васпитани људи ће мене осуђивати јер сам безобразан што сам сироту девојку затруднео а њу ће гледати као жртву. Сада детету плаћате и факултет? Знате ли то? Да. Алиментацију док је на факултету. Неретко се факултети фиктивно уписују само да би наставили са примањем алиментације. Kако то бре неко иде на факс а још увек је “дете” !? Опет неретко на факултету постану родитељи и добију своје дете а отац још плаћа алиментацију за њих!

У страту дете се сматра теретом око врата.
Жена у свету добија све могуће помоћи, држава плаћа често и станарину и дечије додатке, али теби као мушкарцу не само да неће платити ишта, неће ти обогућити ни посао да добијеш како би плаћао алиментацију, и на крају она добије општински стан а ти – државни. Онај са решеткама.

Узгред буди речено, она има право да пркине трудноћу ако жели, не питајући те о опште. Њено право, њено тело. Слава Богу па не можемо ми да натерамо жену на абортус јер би било нечовечно, али ако је тако, и она има право на абортус, зашто ми немамо право да кажемо – не, та семена течност је моја и ја не желим да имам ишта са њеном трудноћом.

Ово су питања на која стварно немам одговора. Уз то, зашто се ишло у левичарство и изједначавала брачна и ванбрачна заједница? По мени ако двоје желе да се узму морају пред матичара, ако не у цркву. Ако желите децу и породицу, онда лепо на папир се ставе права и обавезе и готово. И сасвим бих подржавао да када дође до развода отац мора да плаћа издржавање своје деце из брака. А то би и била опомена да се не швалеришемо са стране и да чувамо брак.

Овако, кад си се родио имаш 50% шансе да плаћаш неком пола својег минималца. Друштвена неправда. И то је један од великих разлога што једноставно, макар у тешкој и дубокој подсвести љуиди једноставно не желе децу. Она више нису будућност и срећа него терет, баласт.

Александар Kиш за Видовдан

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here