Željko Injac: Neka deca sama odluče!

Podelite:

Na pitanje jednog ateiste na verskom forumu Pouke.org zašto se deca krštavaju, odnosno zašto se odluka o tome da li će se krstiti ili ne, ne prepusti samoj deci kad odrastu, tj. kada budu sposobni da o tome sami donesu odluku da li to žele, usledio je sledeći odgovor:

Penicilin se ne bi trebao nametati deci od rođenja, neka porastu pa neka odluče sami da li hoće da se pelcuju ili neće.

Takođe smatram i da jezik ne bi trebao da se nameće deci od rođenja, kad porastu imaju mogućnost sami da izaberu da li će pričati srpski, engleski ili bantu.

Naravno ni nacija ne bi trebala da se nameće deci od rođenja kao ni jezik, kad porastu neka sami odluče ‘oće li biti četnici ili ustaše ili balije ili arnauti ili pigmeji, to je ipak njihov izbor.

Takođe smatram da ni pol ne treba da se nameće deci od rođenja, mislim to kupovanje dečaku automobilčića, a devojčici lutkica je čisto nametanje polnosti, kad porastu neka odluče ‘oće li biti ljudi ili pederi.

Takođe mislim da se deci ne trebaju nametati ni roditelji, jer šta danas znači biološki roditelj? Gotovo pa ništa. Kad porastu, neka izaberu sebi za roditelje Rokfelere ili Bil Gejtsa ili tako nekoga, a ne ovu sirotinju po Srbiji.

Takođe mislim da se deci ne treba nametati ni kultura kao ni religija. Kad porastu neka odluče ‘oće li biti kulturni ili će biti hanibali ili će jednostavno da žive kao krave u štali, to je njihov izbor i njihova sloboda.

Takođe mislim da se deci ne treba nametati ni rasa, kad porastu nek izaberu ‘oće li biti crnci ili belci ili Cigani ili Kinezi, jer to nametanje rase samo produbljuje rasizam i stvara komplekse kod odraslog čoveka.

Sve u svemu ja sam za totalnu slobodu, neki to zavu anarhija, ali ja kažem da ne sme biti nikakvog nametanja ni vere, ni rase, ni bilo kakvog drugog biološkog ili kulturnog nasleđa.

KAD PORASTU NEKA SAMA ODLUČE!

Željko Injac, Pouke.org

 

Podelite:

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here