Абазовић: Ђукановић да поднесе оставку, ДПС је на издисају

Поделите:

ПОДГОРИЦА – Лидер коалиције „Црно на бијело” Дритан Абазовић председника Црне Горе Мила Ђукановића види као „политичку прошлост” и сматра да би било коректно да поднесе оставку.

Абазовић је за „Ал-Џазиру” рекао да је „европски Лукашенко пропао”, да је ДПС на издисају и да би требало да се одрже председнички избори у Црној Гори.

Говорећи о инцидентима у Пљевљима, Абазовић, који је јуче посетио тај град, рекао је да Црна Гора никада није изашла из 90-их, преносе Вијести.

„Јуче сам био у Пљевљима, немили догађаји и синоћ су се поновили, али шта ћете, ми никада нисмо ни изашли из 90-их. Ми смо први пут у својој историји променили власт пре три дана, ако је неко мислио да ће се то десити уз руже, аплаузе и фанфаре, то није било логично размишљање. Жао ми је што се све дешава, али ја овде видим и руку власти”, рекао је Абазовић.

На питање да ли су се његови потенцијални коалициони партнери дистанцирали од политике 90-их, као што је то урадио Ђукановић, Абазовић је рекао да не зна да ли су се дистанцирали и да му је жао ако нису и истакао да је његова коалиција поставила једноставне и јасне услове за формирање власти.

Он каже да није сигуран да је Ђукановић спреман да се повуче на миран и достојанствен начин, иако сада, како наводи, тражи начине и путем подизања тензија везано за националне заједнице.

„Мислим да је ДПС на издисају и да су ово последњи трзаји да покушају преко притисака на мене лично или можда неким инцидентима да мало промени вољу, али мислим да је то све осуђено на пропаст. Мило Ђукановић је политичка прошлост и ту треба ставити тачку. Коректно би било да поднесе оставку и да имамо нове председничке изборе. Европски Лукашенко је пропао”, поручио је Абазовић.

Он је додао да су они који су поражени на изборима учествовали у ратним дешавањима у БиХ.

„Ми се против те политике боримо, против политике која је ратовала, која је произвела све ово што до сада нисмо успели да превазиђемо. Много се негативних емоција наталожило на људима у 30 година и многи који су се осећали као мањина, а који се у овом тренутку осећају као већина, имају можда и неку фрустрацију коју желе да демонстрирају, што ја апсолутно не поздрављам и критикујем”, поручио је Абазовић, преноси Танјуг.

Politika

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here