БЕЈРУТ Демонстранти покушавају да уђу у Парламент, полиција их гађа сузавцем ВИДЕО

Поделите:

Полиција за разбијање демонстрација бацила је сузавац на демонстранте који су покушали да пробију баријере и уђу у зграду парламента у Бејруту током протеста због начина на који влада Либана решава ситуацију после разарајуће експлозије у граду протекле недеље, преноси Ројтерс.

У Бејруту се и данас одржавају протести због растућег беса због корупције и неспособности које су, све су прилике, утрле пут једној од највећих експлозија које је свет икада видео.

Према извештајима Ројтерса, око 5.000 људи окупило се на Тргу мученика, а неки су бацали камење. Ипак, као што се види и на снимку, значајно је више незадовољног народа који протестује тренутно испред Парламента, а последњих месеци је очигледно колико се тенденциозно смањује број демонстраната у извештајима домаћих и страних агенција које контролише Сорош.

Становници Бејрута траже одговоре и одговорност за трагедију која је задесила њихов град, јер је у експлозији погинуло више од 150 људи, близу 5.000 је рањено, а најмање 60 се воде као нестали.

Хедвиг Валтманс-Молиер (55), супруга холандског амбасадора у Либану, преминула је од повреда ескплозије, док је била у својој кући у Бејруту.

Извор: Србин.инфо, агенције

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here