Бојан Будимац: Бошко Јакшић је лажов и плагијатор

Поделите:

“Најцењенији србијански новинар” пишући на порталу који “за основни циљ има допринос подизању квалитета новинарске професије кроз аналитички рад, едукацију и објављивање радова новинарки и новинара са свих простора Западног Балкана”, даље каже:

“У јулу су противници политике опресије организовали спектакуларни марш од Анкаре до Истанбула. Пешке, 350 километара. Стотине хиљада људи се окупило на завршном митингу у Истанбулу, кулминацији тронедељног пута, током кога се захтевало да се Ердоган окрене демократизацији или се у супротном суочи са “револтом против неправде”. За мање од недељу дана, Ердоган је узвратио старом рецептуром: контра-митингом. На годишњицу неуспелог удара, пред велелепном новом председничком палатом у Анкари, организовао је митинг својих присталица.”
Ако занемаримо факат да је Јакшић неспособан да правилно препише троцифрен број, те је ускратио кемалистичком ЦХП кловну, Kиличдаролуу читавих 78 километара “марша” (428км), овде имамо и проблем основне логике.
Наиме, којим мисаоним(?) процесом и којом логиком(?) Јакшић долази до тога да је обележавање годишњице крвавог гуленистичког пуча, планирано брат-брату десет месеци раније, “одговор” на продукт ad hoc одлуке о “маршу” коју је ЦХП кловн донео 14. јуна (ове године)? Подсећа на логику “он ми је први вратио шамар”.
Што се тиче “спектакуларног” кемалистичког циркуса у коме је, по радној обавези учествовало више припадника безбедносних снага него грађана (грађани су довожени аутобусима, као уосталом и на завршни митинг из целе Турске, како би протегли ноге уз “турског Гандија”) немам шта да напишем што нисам написао ОВДЕ и ОВДЕ (нека вас не заварају идентична 3 почетна пасуса, ради се о два врло различита и у неку руку комплементарна текста).
Но следећи део у комбинацији са већ цитираним весело показује да Бошко Јакшић апсолутно нема појма о чему пише:
Оно што је хтео да поручи било је јасно: после свих отпуштања и хапшења, подршка председнику и његовом “другом рату за независност” је и даље масовна. Препознатљива сценографија сваког властодршца: много застава и слогана са изливима подршке. Људима је било омогућено да тог дана слободно путују феријима и аутобусима.
Морам да приметим да је људима УВЕK омогућено да “слободно путују феријима и аутобусима” –  на Јакшићеву жалост још нема полицијског часа у Анкари (да има слика Турске коју жели да ослика би била тачнија) . Међутим, битније гледе те реченице је да, осим у енглеском, “слободно” није баш увек синоним са “бесплатним”, што је претпостављам Б.Ј. желео да каже, али се изгледа малко зајебао (pardon my French) у преводу штива из кога је преписивао.
Но, то није све!
Kоји црни ферији у Анкари?!?!
Аљкав журнализам (или што би Амери рекли sloppy journalism), ако се то журнализмом уопште може назвати. Наиме, Б.Ј. очигледно не зна да је било два обележавања годишњице гуленистичког пуча и да је Ердоан био на оба. Једна комеморацја је била у Истанбулу на Мосту Шехида, како се од 15. јула прошле године зове први мост преко Босфора, и друга у Анкари, коју једино помиње али брка лончиће тим феријима.

Узгред, бесплатни јавни превоз у Истанбулу је давно установљена пракса за државне празнике (као и ненаплаћивање мостарина и путарина на нивоу земље, искрен да будем не знам за Анкрару и друге градове). Петнаести јул је проглашен државним празником у октобру прошле године.
Но, очекивати исправну и пуну информацију од “најцењенијег србијанског “новинара””, судећи по овом избљувку, објављеном на порталу који “за основни циљ има допринос подизању квалитета новинарске професије кроз аналитички рад, едукацију и објављивање радова новинарки и новинара са свих простора Западног Балкана”, је узалудна работа.
Kада се заборави чињеница да се Бошку Јакшићу тепа “најцењенији србијански новинар” и сходно томе да има неки утицај на његову публику ова његова излучевина је повремено забавна у свој својој блентавости, нетачности и лажима.
***
НАПОМЕНА: Дневне дозе Б.Јакшића не прате линију његовог “писанија” него ће бити “рандом” цитати и њихова деконструкција. Пошто је свака (јебена, pardon my French) реченица својеврсни егземплар незнања, лажи, спиновања и предрасуда свака ће доћи на ред.

 

Извор Фејсбук профил

Поделите:

18 Коментари

 1. Otac general je uspeo da zaposli sina u tada prestiznoj novini i da ga skoro kao propravnika posalju za dopisnika,a sto je u to vreme malo kome uspevalo.Pisalo se svasta,a konkretno nije receno nista.Laz je uszrsio na nekakvim kursevima u SAD-ma,gde je definitivno i prepariran.Takav je ostao do danas.

  • Hm,hmm…pa,polazilo je za rukom Djuki Julijusu,Silji Markovicu…Zikici Jovanovicu Spancu,veliki je spisak novinara Politike,cak je bio ” manjak” generala,da se popune sva radna mesta.Pa, Dragan Hadzi Antic, nije bio sin ” djenerala”…

   • Da,ali nisu otisli kao pripravnici nego kao vec koliko toliko dokazani novinari i privrzeni clanovi KPJ-e.U tome je velika razlika.Jaksic je postao poznat posle savladavanja kurseva u SAD ,t.j. posle toga je poceo njegov uzlet.

   • Хехе, Луне опет ИЗВРЋЕ – драги моји, за вас је нов. Луне је ТитИна (читај ватиканско-америчка) школа – данас Сорошева, Холбрукова и сличне бандитеске. Мало пропусте “негенералских синова” да се повеселе, послушнике, да замажу очи. А онда своју децу диљем света – могуће као и Луне (у пензији?) који сада бије религијску битку за комуноусташтво, као да нема других послова.

    • Хехе, јавио се ЛУНЕ – НЕЧИСТА савест. Кува у себи, а глуми образованог човека – као и сви данашњи “интелектуалци”, учи са Интернета. САМО му СРПСКО смета. Луне комуноусташићу, јеси ли на неким странама прозвао било ког не-Србина, нпр., Хашима Тачија, Рамуша Харадинаја, своју браћу усташе, узурпаторе на власти у Загребу…? Знам да теби и твојима јасеновачки логор није био важан, али могао си, реда ради, да се побуниш против усташких симбола тамо – КАД би ти то комунистичка религија дозвољавала.

 2. Мислим да су ово претешке речи. С времена на време прочитам његово писание. У послу е професионалац. Ако смем да се упустим у психолошки профил овог, без сумње великог српског новинара, учинићу то уз велику резерву да лупам ко Максим по….
  Бошко Якшић е располућено дете комунизма. Ствари су функционисале, све ишло као по лою до пада Берлинског зида. Тада Бошко увиђа да нешто ние у реду, да нешто не штима, за разлику од Лазанског коии из њему знаних разлога и данас прича причу Насера, Нехруа, Индире, Тита, Владимира…
  Бошко е прагматичан човек, али не у смислу Вулетове логиге да су нас комунисти завадили са САД, Британииом и Француском и да е ту корен савремене драме Србског народа и Колевке. Он иде логиком бивших чланица СССР -а. Мислим да греши, да од стабала не види шуму.

 3. Тужно је и неозбиљно, понешто сте попабирчили, а углавном о Болету ама баш ништа не знате. Он је једна јајара, плаћеник, србомрзац. Када сам писао серију текстова о том лумпновинару, нико се није обазирао. Смајловићка није хтјела да објави ниједан мој текст као реплике на његове антисрпске текстове, посебно на текст о Сребреници у коме је писао “да се по Србији на свињокољима пјева нож жица Сребреница и да се славе Радован, Младић и Дража”. Смајловићка је иначе довела Политику у катастрофално стање и не само Политику, већ и УНС, Савјет новинара итд. Дрхтала је пред Бошком, Лазањским и још неким типовима које је у међувремену Бог позвао на исповиједање, типовима чија имена нећу да спомињем, ради потомства, које се њих стиди. У тексту о Ајхману, Боле је упоредио све наше мученике у Хагу са Ајхманима. Његов отац се супроставио Титу, који га је ражаловао, пензионисао, одузео генералски чин. Није он запошљавао сина Бошка, напротив поуздано знам (није битно како знам) да је о властитом сину имао изузетно лоше мишљење, јер је видио ко му је узор и у ком правцу стреми. Боле је пензионер, али га Политика редовно објављује. Мора да га објављује, тако газде наређују. Иначе у Србији су масмедији исто што и “Парови”, тај ТВ смрад, срамота за Србију. Ефекат “Парова” се мултипликује и сели на цијелу јавну сферу, масмедије, којима је дозвољено све оно што се ради у “Паровима”. Колико год да је неко од нас спореман на медијску прљавштину и за разне Јакшиће, тешко је одупријети се немоћи. Давно су настали цијели системи фабруковања гласина и трачарење. Империја и Енглеска, посебно су То усмјерили на Србе и Србију, а ви се господо између себе пљујете умјесто да се уозбиљите. Свима нама је ушло у кућу НИШТА, како пише један пјесник:
  “Ушло ми ништа у кућу
  Унијело ништа са собом
  Назвало ништа дан
  Ништа језиком
  И укрутило се
  У својој ништа величини…..”

   • Za Ljiljku sam se prevario….neki njeni tekstovi su me odusevljavali…a bice da sam cito one kad prkos zeMski proradi pa se potrefilo. Nikad mi nije jasno bilo to “kolegstvo” Lazanski-Jaksic. Komunjare obojica, ali na razlicitim polovima. Klasicni bezboznici, al LazaNJski neki kao rusofil, a ovaj Jaksic pise ona go*vna liberalna u koja ne veruju ni oni na zapadu koji ih propagiraju.

    Ustvari, kad irinej Bulovic “saseca” neke novinarcice, on misli i generalno na neznalice, bezboznike, postkomunjarske mutante mentalne.

 4. Budimac je u odnosu na Jakšića balavac. Budimac je Erdoganov plećnik, koji piše po narudžbini Ankare.
  Inače najbolji komentar koji sam ovdje pročitao je: ”Kad bi Bojan Budimac umeo da misli i piše kao Boško …”

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here