Бојан Драгићевић: Злоупотреба Сребренице у циљу политичке сатанизације српског народа

Поделите:

Добро јутро, грађанисти и квислинзи!

Хоћемо ли данас мало да се играмо изјавама које сте ви давали на годишњицу бомбардовања Савезне Републике Југославије од стране НАТО агресора?

Хоћемо ли рећи да је муслиманским бандама Насера Орића, које су из ње као успостављене међународно заштићене зоне излазиле и клале по српским селима о већим празницима, Сребреница легла као будали шамар, пошто је неко морао да их отрезни?

Хоћемо ли рећи, користећи логику коју је Хелсиншки одбор користио за Олују, да је Сребреница трагедија, али не и злочин, пошто сваки злочин и свака жртва пада на онога ко је започео рат, а то су неоспорно Бошњаци?

Хоћемо ли страдање народа у Босни уписати на рачун исламофашистичке сепаратистичке политике Сарајева, а све побијене на душу теократског фашисте, осуђиваног ханџаровца и младомуслимана, аутора Исламске декларације, Алије Изетбеговића, као што сте је ви стровалили на Слободана Милошевића?

Хоћемо ли данас рећи да се Сребреница није десила без разлога, да је изазвана убилачким покољима који су из ње полазили, хоћемо ли је правдати као ретрибутивни одговор, као морално захтевану освету, као што се правдало етничко чишћење и протеривање стотина хиљада Срба са Kосмета од стране албанских терориста и уз благослов међународне банде империјалиста?

Хоћемо ли рећи да је сваки изгубљени живот трагедија, али да је у Сребреници убијено 18 Бошњака, а да онај коме је то мало јесте крвожедни психопата који не схвата вредност људског живота, као што сте ви релативизовали Јасеновац и јасеновачке жртве?

Хоћемо ли направити параду у Београду којом ћемо прославити легитимну војну акцију ослобођења Сребренице и одликовати оне који су у том ослобођењу учествовали, уз звуке гусларске песме ,,Фазлагића кула гори, за своје се Србин бори”, након које ће на концерт бити десетине хиљада људи као што је урађено у Хрватској поводом Олује?

Хоћемо ли писати о многим покољима који су из Сребренице кренули на околна српска села?

Хоћемо ли све побијене изједначити са колаборационистима из Другог светског рата, па их звати балијама и усташама, хоћемо ли говорити о колективној кривици бошњачког народа која је у Сребреници праведно кажњена, као што сте ви говорили о српској за бомбардовање?

Нећемо, зато што нисмо исти лицемерни талог, зато што српска национална част и достојанство обавезује, зато што нисмо исти као модерни недићевци и плаћеници из сателитских империјалистичких организација, нити као усташко цвеће, зато што ми не ликујемо над гробовима, нити испијамо кафе са исламским главосечама или бившим управником Јасеновца Динком Шакићем.

Ипак, питати хоћемо, зато што нећемо допустити да пропаганда постави политичко-медијски претекст за ново копање српских гробова, као што је то био случај небројано пута кроз историју.

Своју смо лекцију у томе научили и скупо је платили. До када ћете истрајавати на нетачној и политички мотивисаној потреби да се Сребреница означи као геноцид, а не као ратни злочин, иако је Војска Републике Српске пустила жене и децу, показујући љубазност која није указана многим српским селима, у којима је поклано све што хода, у којима су људи качени на куке за месо, а старице силоване и обезглављене? На чему темељите долус специалис као кључни елеменит кривичног дела геноцида и његовог бића у виду настојања да се једна група биолошки истреби уколико је најпотребнији део за њену регенерацију, жене и деца, пуштен?

Зашто, како су писали и професор Јехуда Бауер и доктор Ефраим Зуроф, настојите да отупите оштрицу термина геноцид подводећи под њега стање које очигледно конституише ратни злочин? Желите ли тиме да умањите страдање српског, јеврејског и ромског народа у Независној Држави Хрватској, у ком су као џелати учествовали ваши стари, желите ли да делегитимишете Републику Српску као гаранта постојања српског народа на прекодринским територијама на којима је живео вековима, уводећи пропагандни појам Српске као геноцидне творевине, што треба да је развласти, укине и унитаризује Босну и Херцеговину?

Желите ли звучнији термин за куповину емпатије Запада, макар он био и лаж? До када ћете поредити систем логора за истребљење у НДХ на темељу нацистичких закона и више стотина хиљада жртава из Јасеновца, убијаних годинама на најсвирепије начине без обзира на пол и године, са Сребреницом?

До када ћете медијски израбљивати сопствене жртве уместо да их поштујете и чувате у достојанственом сећању?

До када ћете сваке године од комеморације правити шоу кроз бесконачно укопавање нових непотврђених жртава, од којих је код многих узрок и место смрти дубиозно и дискутабилно, уз пропратну хистерију за медије? Није ли то рађено са намером препумпавања броја убијених и наметања српском народу колективне кривице, у циљу оправдања будућих чинова насиља против њега?

Зашто представљате генерала Младића, ком је отац погинуо као партизански војник, ком су мајку четници везали у запаљеној штали, који је чупао кокарде са капа придошлим и последњи скинуо петокраку и заменио је чистом српском заставом, који је описиван од свих колега као бастион братства и јединства и који је на суђењу поздравио Kомунистичку партију Русије као четника и ултранационалисту?

Није ли то зато што желите пежоративно да медијски сатанизујете све Србе као четнике, што опет за последицу има легитимизовање насиља против истих тих Срба? И, напослетку, како очекујете од Срба да жале ваше жртве док ви славите кољаче који су вадили очи припадницима српског народа, убијали му децу и силовали жене, пљачкали села и спаљивали цркве?

Kако Мајке Сребренице смеју да се дрзну да ишта траже од српског народа док отворено лобирају за пуштање убице и кољача Насера Орића из притвора и уцењују такво ослобађање својим присуствовсњем на комеморацији? Зар их њихова трагедија није научила људскости, понизности и човекољубљу, да схвате да су исто тако због тог Орића кукале и српске мајке?

Kако правосуђе које није осудило Орића, Дудаковића и хиљаде других касапина има смелости да каже Србима да је Босна и Херцеговина и њихова држава?

До када ћете користити пропагандни цинизам, докле ћете се скривати иза лажног хуманизма док вам иза скута вире убице, докле ћете злоупотребљавати, кривотворити и убијати истину?

Докле ћете од правде правити слугу геополитике, од трагедије фарсу, а од светости људског живота пропагандну технику?

 

bdragicevic.wixsite.com

Поделите:

3 Коментари

  1. KOje ste vi budale???
    Pa hocemoli separaciju Hrvatske smatrati ustasko separistiskim odvajanjem Hrvatske od Jugoslavije, ili odvajanje Slovenije, separatizam slovenaca?
    Pa zasto onda ova budala od novinara, odvajanje Bosne smatra islamskim sepratizmom. Zvanicno na referendumu vise od 50% gradjana se izjacnilo za izlazak iz Jugoslavije koja i onako vise nije bila Jugoslavija nego velika Srbija.
    Sto odvajanje Crne gore ne smatra crnogorskim separatizmom.?

    • И “паметњаковићу” у БиХ је 90их била прав Исламска држава. Коју је основао Алија Изетбеговић, који је у СФРЈ робијао због исламског фундаментализма., а у 2.св. рату нио у ханџар дивизији, ако ти уопште знаш шта је то, јер очигледни да немаш појма шта је било пре 30 година, а тек где ли је 2.св.рат.

  2. Odličan tekst, uvek fokusiranog, pametnog i obrazovanog mladog čoveka. Zbog njega sam počela da dovodim u pitanje nešto što sam uzimala zdravo za gotovo. Godinama se bavim ljudskim pravima i mogu da kažem da se u mojim krugovima o svim stvarima slobodno i bez granica diskutuje, osim na temu Srebrenice. Ta tema je zatvorena, tu vlada jedna istina, jedan ugao i postoji tapija na tu temu. Srbi zločinci. Godinama sam verovala da je počinjen genocid, osećala krivicu jer pripadam srpskom narodu, i skoro 10 godina sam išla na obeležavanje ovog događaja sa Ženama u crnom. Tek pre 6 godina sam shvatila da je najveću žrtvu podneo srpski narod, ali da se zbog jake islamističke i antisrpske kampanje (koja brojnim subjektima donosi puno novca) istina ne sme javno reći. Zato još više cenim Dragićevića, što uprkos svim opstrukcijama, ograničenom prostoru, zabranama, uvredama kojima je izložen ima snage da saopšti istinu. Argumentovano. Istino oprosti mi moju ružnu prošlost.

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here