Драгослав Бокан: СРПСКИ ГЕНЕРАЛ

Поделите:

Док говоримо како је “све пропало”, ми успут превиђамо и толико тога доброг и позитивног, изненађујуће нормалног.

Један од тих и таквих превида је и непримећивање (или недовољно примећивање и бележење) најсрпскијег и најнароднијег генерала наше војске.
И то генерала на положају, ништа мање, већ – команданта српске копнене војске!

Његово име је Милосав, презиме Симовић, дух му је светосавски и православно-светоратнички, а срце српско и јуначко.

И он, такав, РЕАЛНО ПОСТОЈИ, ту крај нас и за нас, УПРКОС СВЕМУ (често и упркос многима међу нашим сународницима) и опстаје – на своју част и нашу срећу.

Да, то је онај српски командант што је јавно и пред доскора првим човеком наше војске запевао “Четнички се барјак вије”, стару комитску песму из времена јуначке борбе наших предака у Старој и Јужној Србији са турским и бугарским зликовцима.
Српски активни генерал који пева такву песму – и “остаде жив”! Да човек не поверује својим очима и ушима.
Први пут после октобра 1944-те.

Ето ових неколико минута буђења наде, а у прилог макар малом (а реалном и “незашећереном”) јачању нашег, српског самопоуздања и оне непокебљиве вере у нашу мисију у историји, а поводом стогодишњице великих подвига отаџбинске војске Мишића, Бојовића и Степановића у пробоју бугарско-немачког живог бедема на “Солунском фронту”.

Ево овог малог животног исечка из наше свакодневице (из 2011. године) што на делу доказује да много шта наизглед немогуће постаје и те како могуће КАД ЈЕ ПРАВИ ЧОВЕК НА ПРАВОМ МЕСТУ!

Срећан нам свима овај велики стогодишњи јубилеј, а наше свете ратнике можда и понајбоље од свих скоријих српских генерација нек’ прослави Бог и заувек их запамти њихово и наше потомство!

P. S.
У овом кратком, али непроцењиво драгоценом прилогу (сведочанству) чућете и хорско: “СЛУЖИМО СРБИЈИ!”, уместо оног бескрвног, југо-комунистичког и демагошког: “Служимо народу!”, а и уверићете се да спрега војке и Цркве овдашње “становнике” и “грађане” ЧИНИ НАРОДОМ, а све нас – непобедивим.

Извор Фејсбук

 

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here