Душан Милисављевић: Случај раднице Јуре иницира предлог промене Закона о раду

Поделите:

Наглашавајући да је Србија међу земљама у којима највише грађана оболева од рака, народни посланик и нишки лекар Душан Милисављевић (ДС) најавио је да покреће иницијативу за измену Закона о раду.

Његов предлог законодавцима биће да они који оболе од малигног тумора не могу да остану без посла док су на лечењу и рехабилитацији.

Милисављевић каже да се на примеру Виолете Петровић најбоље види какав је домаћи Закон о раду, који тешко болесним грађанима не гарантује сигурност.

„Држава и републичка администрација морају да да пруже законску сигурност свим запосленима да не може нико да их отпусти док траје њихово лечење и рехабилитација након операције малигних тумора. Зато ћу предложити измену Закона о раду и да кроз Виолетину ситуацију више ни један грађанин Србије не пролази и не дође у прилику да доживи овакву голготу“, казао је Милисављевић.

Ово би се, додаје, односило на раднике који оболе од било које врсте малигних тумора – леукемије, хочкин лимфома, саркома, карцинома и осталих.

„Већ следеће недеље идем у Београд да са скупштинским службама формулишемо предлог измене Закона“, додаје Милисављевић.

Последње измене Закона о раду, који је усвојен 2014. односиле су се на то да труднице и породиље не могу бити отпуштене током одсуства без обзира на то што немају уговор на неодређено време.

Н1

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here