Две трећине човечанства верује у Бога

Поделите:

ЦИРИХ – Већина грађана света, укључујући Србију, је религиозна, показује четрдесета по реду глобална студија асоцијације Вин-Галуп интернешенел.

Према овом истраживању, већина грађана у свету верује да људи имају душу (74%), и верује у у Бога (71%), док половина њих верује да постоји рај (56%), живот после смрти (54%) и пакао (49%).

Када је реч о грађанима Србије, већина верује у Бога (79%), да људи имају душу верује (72%), док значајно мање грађана, око 40% сматра да постоји живот после смрти, рај и пакао.

Глобално, 62% испитаника наводи да је религиозно, наспрам 17% који тврде да нису религиозни, док се 9% изјашњава као убеђени атеисти.

У Србији се 75% грађана изјашњава као религиозно, 17% грађана тврди да нису религиозни, док се 4% се изјашњава да су убеђени атеисти, наводи се у студији.

У поређењу са Србијом значајно већи проценат религиозних особа је у Македонији (84%), док значајно мање религиозних особа има у Словенији (41%), Бугарској (51%) и Русији (61%).

Истраживање је спроведено у 66 земаља света.

Танјуг

Поделите:

1 коментар

  1. Не значи да они који се изјашњавају као верници стварно и верују.
    Код нас се атеизам на неки начин поистовећује са комунизмом, па људи беже од тога и представљају се као верници, а и даље не верују у Бога.

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here