ЕУ рекла „не“ Америци: 24 земље против санкција Северном току 2

Поделите:

У протестној ноти представници ЕУ се позивају на изјаву Борела, који је рекао да је Брисел веома забринут због претњи које стижу из Вашингтона по питању пројекта Северни ток 2
Представници 24 земље ЕУ изразили су протест у вези са плановима Вашингтона да уведе нове санкције против гасовода Северни ток 2, пише немачки лист Велт.

Како се наводи, реч је о протестној ноти коју је европска делегација уручила америчком Стејт департменту током видео-конференције, иако лист није прецизирао о каквом нивоу делегације је реч.

Немачки лист такође није прецизирао ни које се све земље нису прикључиле овом демаршу.

“Можемо да потврдимо да је 12. августа америчкој делегацији уручен демарш током видео конференције у којој су учествовали представници 24 земље ЕУ”, цитира Велт неименоване изворе из европских дипломатских кругова, преноси Спутњик.

У протестној ноти представници ЕУ се позивају на изјаву шефа европске дипломатије Жозепа Борела, који је рекао да је Брисел веома забринут због претњи које стижу из Вашингтона по питању употребе санкција против европских компанија, између осталог и по питању пројекта Северни ток 2 и Турски ток.

Извор Спутњик/Б92, 14. август 2020.

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here