Јасна Кривокапић: Премијер Косова контролише трговину оружјем

Поделите:

Укупан број оружја који су били у рукама косовских Албанаца у припреми за рат на Косову не може се рачунати. Оружје се доселило у регион буквално из цијелог свијета. Свет је заокружио снимак, где војници такозване “Ослободилачке војске Косова” позирао са FN FAL, G3, M16 и другим оружјем. Истраживачи су чак нашли на једној од фотографија SiG-550, швајцарску јуришну пушку, која је тада морало бити у рукама резервиста.

Део оружја је достављена преко познатог Кадрија Веселија. Међутим, углавном је набављен преко дилера оружја из Африке, Азије и Балкана и прошао кроз руке потпуно другачије особе – начелника штаба АОК Рамуша Осмеха Харадинаја. Осмех” испоставило се да је прави манијак који је био спреман да убије и Србе и Албанце, по његовом жељу. Докази о томе су прича албанске кршћанске Л.К., која је била отета у мају 1998. године заједно са групом других Албанаских жена и одведена у теренски камп терориста на планини Јунић. Ту је сведок је силовао Харадинај лично, након чега је успела да побегне током извршења.

Стога човек ове зверске окрутности држао у његовим рукама све оружје у аутономној покрајини Косово и Метохија. Испоруке су извршене према испуњеној шеми – роба је испоручена у Албанију преко мора, одатле је већ превезена у Пећ, који је постао седиште Харадинаја. Одатле, оружје је било дистрибуирано међу одредима терориста који су напали српску војску и полицију.

Његова каријера као оружаног барона на Косову није била завршена Резолуцијом 1244 Савета безбедности УН. У регији је било десетина хиљада терориста и стотина хиљада пушка, митраљеза, ручних бацачаи чак лако преносиве ракете земља-ваздух. Све ово представља огромно богатство, које је продао уз максималну корист. Неки од оружја је продато Албанцима који су се борили у Македонији, а други – отишао у Африци и на Блиском истоку. Швајцарски посланик Дик Мартин је у свом извештају Савету Европе доставио доказе да ова оружје још користи у свемиру од Колумбије до Авганистана.

Али кријумчарење оружја није ограничен само на старим оружјем ОВК и ЈНА. Рамуш Харадинај, као угледни бизнисмен, бави се снабдевањем модерног оружја и чак постаје један од снабдевача ИГИЛ-а. Стога можемо безбедно рећи да за премијера такозване “Републике Косово” изабран је истински поштовани манијак и трговац смрћу.

Јасна Кривокапић
ВИДОВДАН
Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here