КФОР СА ДУГИМ ЦЕВИМА обуставио радове на путу код манастира Високи Дечани

Поделите:

КФОР Интервенцијом Кфора данас су заустављени радове који се изводе на путу у близини манастира Високи Дечани у општини Дечани, јавља „Зери“.

Како се наводи, радови на овом путу су обустављени, а по престанку радова у Дечанима, командант Кфора Микеле Риси одржао је састанак са председником те општине Башкимом Рамосајем.

„Кљан Косова“ сазнаје да је до овог састанка дошло након престанка радова на путу за манастир Високи Дечани, а радови су престали после интервенције Кфора.

Председник Србије Александар Вучић изјавио је раније данас да је манастир Високи Дечани угрожен незаконитим радовима који се изводе на путу.

Вучић је нагласио да ће на следећем састанку у Бриселу Србија затражити од представника Приштине да хитно обуставе радове у заштићеном подручју манастира, преноси „Кљан Косова“.

ЕПАРХИЈА РАШКО-ПРИЗРЕНСКА ЈЕ УПОЗОРИЛА ДА СЕ НАСТАВЉАЈУ НЕЗАКОНИТИ РАДОВИ НА ПУТУ ДЕЧАНИ-ПЛАВ КРОЗ ЗАШТИЋЕНУ ЗОНУ МАНАСТИРА, УПРКОС ЕКСПЛИЦИТНОЈ ЗАБРАНИ ГРАДЊЕ МАГИСТРАЛНИХ И ТРАНЗИТНИХ ПУТЕВА КРОЗ СПЕЦИЈАЛНЕ ЗОНЕ.

Због проласка великог броја тешких грађевинских возила свакодневно, већ су могућа статичка оштећења на самој цркви из 14. века и манастирским објектима, преноси Танјуг

КФОР

Спутник

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here