КОМНЕН СЕРАТЛИЋ: Свака катастрофа претвара се у комедију апсурда

Поделите:

Годинама један број нас, који смо оптимисти са искуством, пишемо и  говорим да ће заваладати лудило. И  ево  завладало је. Неки кажу  да  је  то добро, „то  смо и  хтели“.

Зар није Круна једно од лудила и то  највеће  психолошко  лудило.  Оном или оним зликовцима који су је смислили, требало би дати Нобелову награду. Зашто (када је нешто генијално, иако је апсурдно, апсурдно је зато јер је могуће) не наградити и биће награђено. Творци су у то убеђени, јер ништа не крију, они – „Олимпијци“, су  пред  нашим  очима,  али људи  живе  у  потпуном мраку, већини  није  стало  шта  раде  зликовци.

Старија  генерација  већ вегетира, избезмљених  очију,  осмех  или другу гримсу не можете видети од маске. Ако су очи човеков  прозор, оне  много  причају. Очи  жена  и људи  су усахле,  тужне, капне и понека суза, или се појави бес у  очима ако је  неко,  испред  апотеке, банке, продавнице, у амбуланти и које куде,  покушао да  прође мимо  реда. Некомуникативност и нетрпељивост  владала  је  и  пре  Круне,  Круна је  то  уздигла  на највиши  ниво.

Кога  да  позовемо  у  помоћ  – Фројда  или  Ничеа  када  је  плакао. Не,  можда  је најбоље  приупитати  великог Виктора Франкла,  који  је одступио од класичне психоанализе свога учитеља Фројда.  Формулисао је властито разумевање човека и лични  психотерапијски  систем –  Логотерапију. Ако је подношење  живота у овим временима катастрофално, „онда ће нам Логотерапија  помоћи да смисао живота усмеримо на незавршене  послове који нас подстичу на даље живљење и тако стварају временски  континуитет  до  часа  смрти, испуњен  значењем – логосом“. Зато  сам  заговорник  тог  паметног  Јевреја  Франкла,  односно  ако у  сваком  моменту  имамо  то  на  уму,  увек  незавршен  неки  посао –  преживећемо.

И Ернст Блох нас је учио о „принципима наде и утопије“. У  временима лудила  у  првој  четвртини  Двадестеог  столећа (Велики  рат, Октобарска  револуција, шпански  грип),  Европа  је посрнула  као  сада  скоро  цели  свет. Управо  у  том  времену појављује  се књига  „Дух  утопије“ Ернста  Блоха. И  ето  након  стотину  година од објављивања тога дела, појављује се у овој несрећи  човечанства  дух  утопије.

Ево  још  мало  апсурда. Следећи  је  за  моје  прогонитеље који  ме  годинама  критикују да заступам  теорију  завере,  а ја  понављам,  не постоји  теорија завере, постоји теорија  истине. Још као студента  у  Загребу, професор Р.В. ме је  „заразио“  за  постојање  зликоваца  који владају светом и нашим животима (комунисти  то  нису  хтели  да  прихвате,  јер је лично  Броз  био  против  тога, а  зна  се  зашто)  као и у овим временим, посебно интелектуалци круга двојке, такође, зна се  зашто, о томе сам писао), тако  да ових  дугих  година колико шврљам, најприје по папиру, а онда по компјутеру,  наводим све те зликовце (многи  од  њих  сада  су коронашки Коронаши).

И у дугој дипломатској каријери (реч каријера схваћена у  позитивном  смислу) 38 година бавио сам се зликовцима, најпре тајно, а онда,  кад су се променили односи у друштву, посебно у кући  дипломатије, јавно и често правио неке скромне приказе. Завиривао сам и у тајна документа,  домаћа  и  страна,  након  чега  сам  често  остајао без даха шта ће бити  следећи  корак  зликоваца  и  тајне  владе.  Наравно, „лутајући“ по земљином шару, сретао сам многе од тих зликоваца, „куповао“ и „продавао“ информације.

Дигресија: Апсурда  је  и  превише. Препотентни,  боље  речено  слепи српскиоцрногорски  комунисти  нису  веровали  да  се  СССР  распада,  ко  га,  који  зликовци  и  на  који  начин га растурају, чак  и  када је растурен у то дуго нису веровали (Срби су наставили  са  таквим понашањем према Словенцима и Црногорцима : „Идите  али  вратићете се ви“, какав апсурд).

Када је једна зликовачка група давно, на редовном тајном годишњем заседању, донела  одлуку  да  Србију треба свести на Београдски пашалук, у доба  Броза то нико није смео изговорити, иако се сазнало обавештајним путем.  Наравно, Броз је,  пре  свега,  са  Енглезима  и  разним  зликовцима растурио Југу. Не, не  плачем  за  Југом,  напротив,  али свако нормалан  би  требало да  тугује због  тога што је растурена са много крви и суза, посебно што је над Србима извршен трећи геноцид.

Када је  Броз умро, тај докуменат јe предочен Милошевићу.  Ни њега то није занимало, јер није вјервао да зликовци владају. Он је мислио  да  његова  дама  са  цветом  у  коси  (Бог  душу  нека  јој  прости),  влада неприкосновено  у  Србији, а  и  шире). Када су га петооктобарском пироманском револуцијом смакли, последњи и задњи пут се појавио на  једној  телевизији, 08. октобра  2000., те кобне године за Србе. Тада је рекао, односно препричао је тај  докуменат, да су владари света одлучили да Србију сведу на  Београдски  пашалук.  Износио  је  и  друге  детаље,  примере, које  су домаћи србомрсци назвали теоријом  завере. А, ако бих  написао ко је наредио да  га  као „највећег диктатора“ (он  није  био  „д“  од  диктатора при садашњим диктаторима), као сваку робу, на Видовдан испоруче  и  убију  у Хагу,  поново  бих  добио по  носу  да  се  бавим  теоријом  завере. Питајте оне домаће који су га, након даноноћних  баханалија, на очиглед целог света, око виле и у вили, где је  провео  последње дане у својој земљи, угурали у авион,  ко  им  је  наредио, а  тако  ми  Бога  и  платио,  јер  зликовци  имају  пара.

Да видимо какакв је следећи апсурд једног великог зликовца, парајлије. Ових дана је објелодањено шта је говорио Дејвид  Рокфелер пре смрти. Живео је 101 годину, умро је 2017. Дејвид Рокфелер је јавно понављао „да он стоји иза оснивања Новог светског поретка“. Међутим, нко се није освртао  на  то као да смо сви глувонеми. Био је најстарији живи предводник свог  хазарског  племена које дословице владало и влада светом и „које је годинама финансирало пројекте за депопулацију  становништва путем масовног вакцинисања, а те  вакцине  су имале токсичне додатке који узрокују неплодност и стерилитет код жана и мушкараца и  спонтане  побачаје  код  жена“.

Новинар Империје зла, Ј. Меаессен изјави да је „копао по документацији Рокфелер фондације“. Наишао је на извештај из 1968., „који јасно доказује да је ова масонска организација још тада финансирала производњу вакцине за масовно кастрирање и стерилизацију људи“ (да ли ће и сада понеко рећи да заступам теорију завере). Признао је Рокфелер да су финансирали убијање људи и контролу ума у земљама трећег света“.

Такође, тај Дејвид (три пута су му пресађивали срце) је признао да је суфинансирао многе ратове, да је оснивач великог броја тајних организација попут Трилатералне комисије, која управља светом (читајте  великог српског научника  Смиљу  Аврамов).

Иако је јавно у више наврат о свему томе говорио,  занимљиво  је како људи масовно не виде и не чују оно што  је тај зликовац радио.  Његове манипулације су увек уродиле плодом: „људи попут овчица  када им кажеш истину о њиховој судбини блеје и још горе од тога, узвикују да то није истина“, говорио је тај зликовац.

Када је у питању апсурд, ово је  Рокфелерова  кључна  изјава: „Ми смо на рубу глобалне трансформације. Све што нам треба је једна права и велика криза и народи ће сами  прихватити Нови светски поредак“. Очито је да је најавио Круну.

Трамп недавно изјави: “да су оба  светска  рата била  чудесна за Америку“.  Геворг МИРЗАЈАН,  доцент Финансијског универзитета при Влади Руске Федерације, коментарише:  “У Сједињеним Државама влада заглушујућа тишина поводом те наведене изјаве Доналда Трампа“.

Међутим, поставља се питање да ли Трамп овим речима о два светска рата мисли да би нови глобални сукоб (или Круна, прим. ККС) једнако био предиван за Америку, јер на то имплиците упућује та његова  „чудесна“ изјва. На то Мирзајан одговара: „Те Трампове речи би у Русији, а вероватно и у Немачкој, Великој Британији, Француској, Италији и Јапану наишле на осуду.

У оба светска рата Американци су изгубили око 500 000  војника и цивила, а то  је мање него што је Црвена армија изгубила само у бици за Стаљинград. Од оба рата Америка се обогатила. Након Првог светског рата, Сједињене Државе постале су – од дужника са негативним трговинским билансом – један од највећих светских кредитора. Штавише, постале су једна од водећих светских сила

Други светски рат је претворио Сједињене Државе из велике поморске силе у светског хегемона. Европа је била уништена по други пут у 30 година, предала се на милост америчких корпорација  (видео  сам  у  Националном музеј у Вашингтону исјечене зидове са фрескама из Фиренце за стотину кила пшенице, а да не говорим о другим културном богатсву које су покрали или купили буд зашто из уништене и надасве  гладне  Европе након оба  светска  рата.

Сви локални ратови након Другог светског рата, Империји су доносили богатсво, зато их је и иницирала и водила. Империја је од крја другог свстеког рата до данашњих дана убила између 20 и 30 милиона људи у 37 земаља,  укључујући и бившу Југославију. Амери су озбиљно устали проти кинеског комуникационог дива „Hauweia”, а британска Влада га је избацила  са  британских  тржишта и  добила  похвале  од  Империје  зла.

Елем, свака катастрофа претварала се у комедију апсурда. Прошлост је затровала садашњост, а мртви и живи зликовци владају нашим  животима.

Ех,  шта  би се  још  апсурда  могло  навести

-Апсурдно је зато је и могуће да су  Руси  оценили  да  је „пренамена Аја Софије у Истамбулу из музеја у џамију унутрашње питање  Турске, ни ми, нити било ко, не треба у то да се меша”, рекао је помоћник шефа Руске дипломатије Сергеј Верхинин. Знају Риси шта раде,  припремају се за велики сукоб са Израелом, а ту им је онда добродошла подршка Турске. О преименовању Аја Сифије у џамију, слично је прокоментарисао и један историчар „Србин“, у  антисрпском листу „Данас“, обрушивши се на ставове Грчке о преименовању Свете Софије, које је назвао егоизмом. Браво  Србине,  изјава  ти  је  апсурдна  зато  је  и  могућа.

Подсећам да је велики султан Ердоган, претварач Свете Софије  у  џамију, пријатељ нашага Вође и тужног министра иностраних полова, који му је у сред Србије на вечери певао на турском језику. Kакво је било понашање великог султана у Рашкој области, или како Турци кажу Санџаку, види текст “Мој султане“ као и понашање Давутоглуа, види текст „Отворено писмо надридипломати, надрипрофесору, надриполитичару, надриакадемику, Турчину Ахмету Давутоглу“.  Овај надриакдаемик је пре неколико година рекао „да је на  састанак у Сарајево допутовао на коњу. Ми смо Османлије увек долазили и освајали на коњима“. Наравно, није му нико рекао шта су радили: убијали, узимали данак у криви, набијали на колац, разабијали српске главе топузима, силовали,  пљачкали), а затим у Бања Луци на  отварању  џамије, уз осмех је изјавио: „Ми смо увек били овде и увек ћемо остати овде“. Kажете да је ово апсурдно, хвала вам  драги  читаоци.

-Мржња међу верам је (што је озбиљан апсурд) достигла врхунац. Боље речено, влада пандемија праведности и верска нетрпељивост. Мржња унутар све четири конфесије је, такође, достигла врхунац. Друге ме не  занимају,  али видим да куља много дима из СПЦ, а „где има дима има и ватаре“. Дужан си, Ваша Светости, да одговориш сваком Божјем рабу ко су Амфилохије, Григорије, Иринеј (Буловић) и још неки. Ова тројка жели да заседне на Ваше место, сматрају Вас неспособним. Ваша Светости, ако не знате, Амфилохије је Милов црквени капитен тима за стварање ЦПЦ, Григорије је познати бизнисмен и србомрзац, а Иринеј (Буловић) је члан садашњег руководећег тима у Србији, фан нашега вољеног Вође (види снимак када Буловић пре неколико дан стоји уз Вођу, о коме прича славопојке). Тако је СПЦ забараздила већ  одавно у  клерикализам.

Све што сам написао о Григорију, док је антисрбовао, пре одлска у Немачку, продавао хотеле, мотеле, авионе, камиионе, било је негативно, али, нажалост и на моју несрећу, морам подржати његову критику упућену Вођи, да није смео недавно дати милијарду динара СПЦ. И Раније сам писао када је давао Kлинтону, Порошенку, Додику, шиптарима, исламским тзв. избеглицама, а уствари то су ИСИС терористи, и ко зна коме још, да нема право да један динар, долар, евро да, а поготово у овим временима, осим из свог џепа.

Kад тад, закуцаћу Ти, драги Вођа, на врата да ми вратиш, када се већ разбацујеш милијардама, отетих од пензије 650 000 динара (без камата). Или драги Вођа, с обзиром на то да нема Правосуђа, а оно што га има у Твојим је рукама и извршне власти, да наредиш судији Наташи Малинић у Управном суду, где се кисели моја молба (под бројем: Y 10147/18) за повраћај наведеног новца. Малинићка ми је одговорила (њен телефон је: 021-661 6893), још пре Kороне да „тек решавамо предмете из 2017“. Предмете из 2020. решаваће око 2030 године. Kакав пример „лепог“ апсурда. Да ли ћеш се Вођо, председниче Владе Анушка, ресорни министре због ове изјаве застидети и посрамити. Да ли ви знате да постоји институција разумни рок.

Да је у овом случају Григорије у праву и да је тај новац требало  уложити за Здравство и здравље овог напаћеног српског и не  само српског народа, наводуим још један  апсурд. Комшиница је пре 15  дана (проверите  у  Хитној  помоћи)  пала, сломила је руку и напукао јој је кук. Парализована јој је нога, повређено раме, око, непокретна је. Дошла су кола хитне  помоћи  из  Н. Сад у то мало сремско место. Два млада човека (возач и лекар) су били изузетно одговорни, стручни и љубазни, али кола хитне помоћи немају амортизере. Муж унсрећене прича да је јаукала, јечала на сваки удар точкова по рупчагама на цести и улицама до Хитне помоћи (15 км). Након прегледа и снимања (довезена је око 18  часова) чекала је у ходнику на колицицма од 20 сати и 30 минута до 2 сата после поноћи да се ослободе кола хитне помоћи  да је  врате, без  таблете  за болове, капи воде, тоалета. Комшија је додао, јер је био све време испред зграде Хитне помоћ (улазак  у зграду хитне  помоћи је зсабрањен, због короне) да су двоја кола хитне  помоћи  сваких 10  минута довозили и одвозили поломљене људе, жене, децу, јер живот тече поред Короне, а Ти се Вођо разбацујеш са  милијардама, уместо  да  си  то  уложио у  здравство.

Апсурде би увек требало завршити са Крватима и  Монтенегриносима,  званим  Дукљанима.

Ево апсурда над апсурдима, упозорава најбоље живо хрватско перо, Томислав Јакић, који каже: „ Ово није виц“, a бивши дипломата Дако Остојић, између осталог коментарише:  “Дабоме, и нажалост није виц. А, шта је, може се вишеструко именовати као глупост, предмет спрдње и подсмеха према поднсосиоцима, али за сваки случај најбоље би било третирати га као сигнал да опет проклијавају семенке потомака најгорих игде забележених духовних и крвавих злочинаца – усташа, који се потмуло, као неуништиви коров, подмлађију и  трују околину“

HRVATSKI ULJUDBENI POKRET

Uljudbeno i gospodarsko ortačko društvo

Zagreb,  27.  srpnja 2020.

MINISTARSTVO UNUTARNJIH POSLOVA RH

Dr. sc. Davor Božinović, minister

Uvaženi g. Ministre,

U Donjem Srbu je 26. Srpnja 2020. godine, u nazočnosti “nekoliko desetaka” članova održana obnoviteljska Skupština Srbskog Kulturnog Kluba s ciljem uništenja Republike Hrvatske, te ponovne okupacije njenog područja od strane Kraljevine Srbije (sada zvane: Republika Srbija) uz likvidaciju svih Hrvata kao nositelja Hrvatskog Državnog Prava.

Kolovođe pokretanja ovog zločinačkog projekta su poznati teroristi i rušitelji Države Hrvatske, Franjo Habulin, Stjepan Mesić i Milorad  Pupovac.

Molimo Vas hitno provesti odgovarajuće redarstvene izvide i pokrenuti nadležne kaznene postupke, jer postoji utemeljena sumnja da se predmetna trojka podmuklo djelujući područno organizira, naoružava i priprema ozbiljne rušilačke akcije na području Hrvatske (Republika Hrvatska, Republika Bosna i Hercegovina, te samosvojna oblast Srijem).

Опуномоћеник Hrvatskog uljudbenog pokreta

  1.    sc. Tomislav Dragun

Мали Монтенегро је затворио границу са Србијом. Да ли је тај апсурд било ко сањао. Браво апсурдни мали Монтенегро. Браво потомци и насладници депресивног оптимизма. Монтенегриноси су запали у колективну апатаију, страх и параноју. Умислили су да их Србија мрзи, прогони да жели да их уништи. Мржњу свакодневно распирује актуелна власт и владар малог Мотенегра, чувени Бритва, путем масмедија.

Гебелс је своједобно изјавио: „Дајте ми радио и новине само петнаест дана и народ ће мислити и осећати исто што и ја“.

Сви који имају куће, викендице, имања, у малом Монтенегру су очајни. Имовина ће пропадати, биће обијања кућа и крађа. Недавно ми се пожалио човек испод мог горовитог Дурмитора, да му је изненада умро брат. Вратили су га са границе. Човек се заклео  костима очевим да никда више неће ступити на тле те апсурдне земље.

Шта рећи за апсурд да већ трећу годину представник  Монтенегра прославља у Книну са Крватима геноцид над Србима, звану  „Олују“.

На крају навешћу само неколико зликовачких  организација којима  се бавим више од 50 година: Комитет 300 (стар више од 100 година, има стотине институција које су под његовом контролом, триста  и  више чланова), Римски клуб, Трилатерала, Билдербер група, Краљевски институт за међународне послове,  неке  банке,  и  да  не  набрајам. Наравно, посебно се проучавају познате обавештајне службе. У зликовце спадају и разне фондације, које су према својим  критеријумима одабирале стипендисте из Југославије и др.  земаља: Рокфелерова, Фордова, Фулбрајтова, фондација Сасакава (ко је био Сасакава, свима је познато, али то није сметало Свилановићу да биде стипендиста тога фонда и да се од 2004. залаже за независност Космета). Нормално је да када неко добије стипендију Сасакава или било коју стипендију, да  проучите о коме се ради,  јер  га  земља  из  које  потиче  није  одабрала. Испитивања су показала да су сви стипендисти наведених фондација били заврбовани. Србија је избушена зликовцима као холандски сир. Откривајте зликовачке  организације,  бавите  се њима, само тако им се можемо на  време супростваљати. Право решење за свеколико човечаанство  би  било  да  их се  све изведе  пред  специјални  су  и  осуди.

 

КОМНЕН СЕРАТЛИЋ

 

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here