Кривокапић, Бечић и Абазовић утврдили четири принципа власти

Поделите:

Како су саопштила тројица опозиционих лидера, они су веома брзо усагласили неколико принципа на којима ће почивати будућа власт у Црној Гори
Данас је одржан састанак лидера коалиција, “За будућност Црне Горе“, „Мир је наша нација“ и „Црно на бијело“, Здравка Кривокапића, Алексе Бечића и Дритана Абазовића, које ће конституисати будућу Владу Црне Горе и реализовати изборну вољу грађана.

Како су саопштила тројица лидера, они су веома брзо усагласили неколико принципа на којима ће почивати будућа власт.

“Први принцип који је усаглашен јесте да ће нова, демократска власт, одговорно спроводити све међународно преузете обавезе. Друго, да ће нова демократска власт реализовати све неопходне реформе како би Црна Гора у најкраћем могућем року приступила Европској унији. Треће, да ће нова, демократска власт, бити експертска, конституисана од кадрова који су стручњаци из конкретних области без обзира на њихову политичку, вјерску, националну или било коју другу особеност. Четврто, нова власт ће у потпуности бити посвећена поштовању Устава и примјени закона, уз измјене, допуне и ревизију свих дискриминаторских законских и подзаконских аката, укључујући и Закон о слободи вјероисповијести”, наводи се у саопштењу.

Они су казали да осим тога, пружају руке представницима мањинских народа са жељом да заједнички граде љепшу и просперитетнију будућност Црне Горе.

Аутор Срђан Косовић

Извор Вијести, 31. август 2020.

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here