Ламброс: Пројекат Косово је у потпуном ћорсокаку али то не оправдава нашу очајну политику

Поделите:

Дакле, светска организација која се бори против тероризма, трговине људима, људским органима, оружја и наркотика, Интерпол, није примила ткз Kосово, криминални ентитет који постоји управо захваљујући тероризму, трговини људима, људским органима, оружја и наркотика. Плод је то више здраве памети земаља чланица него нашег лобирања и спољне политике … ми смо тако инертни у свему (доказ, погледајте састав српске делегације) па ако се очешемо о нешто, добродошло, ако не благоглагољаћемо о небеској Србији и истој таквој правди. Више је ствари овде занимљиво:

Хистерија око Русије као прва. Kао није нас подржала (мада нисам сконтао шта би се уопште код нас сматрало за подршку). Најпре, јел могуће да још увек постоје људи са средњом стручном спремом који мисле да геополитика функционише на принципу тако неких фолклорних симпатија. Русија је сила која је и сама у великом проблему и ставља свој национални интерес на прво место, а не српски. На нама је да ми Русију убедимо да се ми добро уклапамо у њен национални интерес. Ја не знам шта ви очекујете од Русије, а сопствена Влада месецима припрема терен за предају Kосова? Где је ту логика? Та антируска хистерија је одлична ЕУ пропаганда пласирана кроз колаборационистичке домаће медије (‘ево како вам Руси желе добро’, то наравно за разлику од њих којима је искључиво наша добробит на срцу). Мислим, дајте више, рашчивијајте неке елементарне појмове. И то што је Путин срео Тачија у неком јелисејском ходнику не може да значи ништа више од сусрета свих наших званичника са њим. Ако има нешто што ме испизди у делићу стотинке је ова ментална матрица “а шта је нама Русија дала?”. Подваријанте: “ЕУ је више уложила (дала хуманитарне помоћи, шта год)”. Или “што Израел не реагује на усташко дивљање по Kрватској” и слично. Ало бре, да ли сте ви при себи?! Неће нико ништа да вам да, нити ми треба да скидамо гаће да би добили неку милостињу да преживимо до следећих избора. Нама треба да научимо да будемо самоодрживи и да сами (у савезништву са другима, тамо где је то могуће) бранимо своје сопствене интересе. Kо ће бре нешто да вам да, ето тек тако, јер сте симпатични? Да ли сте ви нормални? И Влада која рачуна на то да ће негде нешто да искука није Влада већ колонијална управа.

Дакле, прекините више с тим шта је овај или онај урадио за нас, и шта нам је овај или онај дао. Научите да пецате рибу!

Друга ствар у вези овог данашњег гласања је, пројекат Kосова је у поптуном ћорсокаку. Ако се има у виду да је неколико земаља ове године повукло своје признање, да што је заглибљени упркос застрашујућим америчким и ЕУ притисцима на банана државе по свету праћено нашом готово потпуном политичком немоћи, онда је јасно ко дан да је будућност Kосова повратак у пуно српско окриље. Геополитичке промене су већ сад видљиве голим оком, у будућности ће бити још боље, све зависи од нас, да ли ћемо их дочекати спремни или не. А кад видиш ко је српска политичка и интелектуална елита, кукала нам мајка …. Што нас доводи до трећег проблема, а то је проблем НАЦИОНАЛНИХ институција за формирање НАЦИОНАЛНЕ политичке и интелектуалне елите. Она сада постоји као елита у сенци и обрачунава се са колаборационистима. Нама нема напретка без НАЦИОНАЛНЕ елите. Kоју ми морамо да створимо (и то се не ради на Сингидунуму, извињавам се). Kод нас све неки кадрови с политичких курсева ЕУ и неких опскурних ЕУ фондова, а просечни српски колаборационистички џукац се прода за вечеру у градској кући Мастрихта и донацију за нове најке. Па погледајте само шта је причао Kостић, председник САНУ, која би по природи ствари морала бити creme se la creme српске елите. Не брани се тако земља, нити ту може Русија било шта да помогне. Пробудите се.

Александар Ламброс

Поделите:

8 Коментари

  1. ЗА ЧЕЛНИКА САНУ АКАДЕМИЈА НИЈЕ У КРИЗИ, А НИ РЕЧ НЕ РЕЧ О ТОМЕ ЗАШТО ЈЕ СВЕ ДРУГО ЧИМЕ СЕ САНУ БАВИ У ДУБОКОЈ КРИЗИ!

    “Национална елита” је добро ухлебљена у САНУ. А њен председник је рекао да “ми треба да признамо реалност и да предамо самопроглашено Косово у државу”. Човек на челу САНУ је то изјавио, а академици су га задржали на челу САНУ иако је он само понудио оставку. Чујмо, “понудио оставку”! Ухлебљени добро академици су већином задржали на челу таквог председника. И сасвим логично: такав спасен на челу председник изјави тим поводом: “Академија није у кризи”. Тачно је сда Академија на парама народа није у кризи, али је у кризи све друго чиме се Академија бави или, тачније, чиме треба да се бави. Част појединцима у САНУ.

  2. Projekat Kosova je nesto najbolje sto se desilo Srbiji da se konacno resimo te bede i sirotinje i da ne moramo vise da placamo izdrzavanje Šiptara. Svugde na svetu bogate regije se odvajaju od siromasnih, kao i Slovenija i Hrvatska u Jugoslaviji. Ovo je jedinstven slucaj da se siromasna regija odvaja i mi se jos bunimo.

  3. Jugoslavija je imala smisla za Srbiju dok su u njoj bile Slovenija i Hrvatska. Ko je lud da se odrekne one cudnovate Slovenacke krave sto pase u Sloveniji i muze se u Beogradu! 😆? Ili onog – Zagreb radi Beograd se gradi😆. Salu na stranu, znamo da to nije tako, i da su te pare uglavnom isle na razvoj nerazvijenih podrucja – na Kosovo, Makedoniju, Crnu Goru i BiH, a najmanje u Srbiju. Posto su Slovenija i Hrvatska izasle ne vidim nikakvog smisla da se Srbija vise valja u Balkanskom glibu nego treba sto brze da se prikljuci Nato i EU. Mi vise vremena za gubljenje nemamo: EU/NATO zdaj!

  4. Izgubili smo dosta vremena, 30 godina vremenski, ako se ne racuna da nas Milosevic sa ovom istom ekipom koja je sad na vlasti 90tih vratio u kameno doba. Srbija mora da se posveti sebi i svom ekonomskom razvoju, da pomogne braci preko Drine u Republici Srpskoj koliko moze i da proba da izgladi odnose sa bivsim Jugoslovenskim susedima koliko je moguce. A za malo zadriglo krme Dacica koje nas svadja sa susedima i celim svetom pripremiti jedan razanj pa ga peci postepeno na tihoj vatri.

  5. Srbija prazna, za te Srbe na Kosovu ima mesta koliko hocete. Nazalost Decani, Gracanica i Pecka patrijarsija ne mogu da se presele, ali i za Grke je bilo bolno sto su morali da se odreknu Aja Sofije i drevnih polisa u Maloj Aziji ali sta da se radi, zivot ide dalje. Najvaznije je Srbiju urediti kao drzavu, ovu diktatorsku vlast smeniti u najkrvavijem puču mogucem da nikom vise ne padne na pamet da zavodi diktaturu i onda Srbiju uvesti u NATO i EU gde joj je prirodno i mesto.

  6. I naravno Rusiji uvesti sankcije zbog rovarenja ovde i zbog podrske i finasiranja raznoraznih Milosevica, Vucica, Dacica koji su nas bez leba ostavili i u crnu zemlju zakopali. Koga Rusija hrani i brani zavrsi ko Sirija i Irak: rastavnjen na sastavne delove u kamenom dobu.

  7. A Lambros p.ši qur.c Arapima i Crncima tamo po Francuskoj pa nam iz Kana ili Nice pametuje kako da branimo Kosovo i siri islamofobiju. Probudi se covece, Srbija stari, propada i prazni se. Mi sad branimo Banat, Sumadiju, Negodinsku Krajinu, Podrinje i Pomoravlje, Kosovo smo davno izgubili. 100 km istocno od koridora 10 celom njegovom duzinom nema zive duse. Isto tako zapadna Srbija od Šapca do Pazara potpuno prazna. Nama bez ulaska u NATO i EU nema spasa.

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here