Lambros: Projekat Kosovo je u potpunom ćorsokaku ali to ne opravdava našu očajnu politiku

Podelite:

Dakle, svetska organizacija koja se bori protiv terorizma, trgovine ljudima, ljudskim organima, oružja i narkotika, Interpol, nije primila tkz Kosovo, kriminalni entitet koji postoji upravo zahvaljujući terorizmu, trgovini ljudima, ljudskim organima, oružja i narkotika. Plod je to više zdrave pameti zemalja članica nego našeg lobiranja i spoljne politike … mi smo tako inertni u svemu (dokaz, pogledajte sastav srpske delegacije) pa ako se očešemo o nešto, dobrodošlo, ako ne blagoglagoljaćemo o nebeskoj Srbiji i istoj takvoj pravdi. Više je stvari ovde zanimljivo:

Histerija oko Rusije kao prva. Kao nije nas podržala (mada nisam skontao šta bi se uopšte kod nas smatralo za podršku). Najpre, jel moguće da još uvek postoje ljudi sa srednjom stručnom spremom koji misle da geopolitika funkcioniše na principu tako nekih folklornih simpatija. Rusija je sila koja je i sama u velikom problemu i stavlja svoj nacionalni interes na prvo mesto, a ne srpski. Na nama je da mi Rusiju ubedimo da se mi dobro uklapamo u njen nacionalni interes. Ja ne znam šta vi očekujete od Rusije, a sopstvena Vlada mesecima priprema teren za predaju Kosova? Gde je tu logika? Ta antiruska histerija je odlična EU propaganda plasirana kroz kolaboracionističke domaće medije (‘evo kako vam Rusi žele dobro’, to naravno za razliku od njih kojima je isključivo naša dobrobit na srcu). Mislim, dajte više, raščivijajte neke elementarne pojmove. I to što je Putin sreo Tačija u nekom jelisejskom hodniku ne može da znači ništa više od susreta svih naših zvaničnika sa njim. Ako ima nešto što me ispizdi u deliću stotinke je ova mentalna matrica “a šta je nama Rusija dala?”. Podvarijante: “EU je više uložila (dala humanitarne pomoći, šta god)”. Ili “što Izrael ne reaguje na ustaško divljanje po Krvatskoj” i slično. Alo bre, da li ste vi pri sebi?! Neće niko ništa da vam da, niti mi treba da skidamo gaće da bi dobili neku milostinju da preživimo do sledećih izbora. Nama treba da naučimo da budemo samoodrživi i da sami (u savezništvu sa drugima, tamo gde je to moguće) branimo svoje sopstvene interese. Ko će bre nešto da vam da, eto tek tako, jer ste simpatični? Da li ste vi normalni? I Vlada koja računa na to da će negde nešto da iskuka nije Vlada već kolonijalna uprava.

Dakle, prekinite više s tim šta je ovaj ili onaj uradio za nas, i šta nam je ovaj ili onaj dao. Naučite da pecate ribu!

Druga stvar u vezi ovog današnjeg glasanja je, projekat Kosova je u poptunom ćorsokaku. Ako se ima u vidu da je nekoliko zemalja ove godine povuklo svoje priznanje, da što je zaglibljeni uprkos zastrašujućim američkim i EU pritiscima na banana države po svetu praćeno našom gotovo potpunom političkom nemoći, onda je jasno ko dan da je budućnost Kosova povratak u puno srpsko okrilje. Geopolitičke promene su već sad vidljive golim okom, u budućnosti će biti još bolje, sve zavisi od nas, da li ćemo ih dočekati spremni ili ne. A kad vidiš ko je srpska politička i intelektualna elita, kukala nam majka …. Što nas dovodi do trećeg problema, a to je problem NACIONALNIH institucija za formiranje NACIONALNE političke i intelektualne elite. Ona sada postoji kao elita u senci i obračunava se sa kolaboracionistima. Nama nema napretka bez NACIONALNE elite. Koju mi moramo da stvorimo (i to se ne radi na Singidunumu, izvinjavam se). Kod nas sve neki kadrovi s političkih kurseva EU i nekih opskurnih EU fondova, a prosečni srpski kolaboracionistički džukac se proda za večeru u gradskoj kući Mastrihta i donaciju za nove najke. Pa pogledajte samo šta je pričao Kostić, predsednik SANU, koja bi po prirodi stvari morala biti creme se la creme srpske elite. Ne brani se tako zemlja, niti tu može Rusija bilo šta da pomogne. Probudite se.

Aleksandar Lambros

Podelite:

8 Komentari

  1. ZA ČELNIKA SANU AKADEMIJA NIJE U KRIZI, A NI REČ NE REČ O TOME ZAŠTO JE SVE DRUGO ČIME SE SANU BAVI U DUBOKOJ KRIZI!

    “Nacionalna elita” je dobro uhlebljena u SANU. A njen predsednik je rekao da “mi treba da priznamo realnost i da predamo samoproglašeno Kosovo u državu”. Čovek na čelu SANU je to izjavio, a akademici su ga zadržali na čelu SANU iako je on samo ponudio ostavku. Čujmo, “ponudio ostavku”! Uhlebljeni dobro akademici su većinom zadržali na čelu takvog predsednika. I sasvim logično: takav spasen na čelu predsednik izjavi tim povodom: “Akademija nije u krizi”. Tačno je sda Akademija na parama naroda nije u krizi, ali je u krizi sve drugo čime se Akademija bavi ili, tačnije, čime treba da se bavi. Čast pojedincima u SANU.

  2. Projekat Kosova je nesto najbolje sto se desilo Srbiji da se konacno resimo te bede i sirotinje i da ne moramo vise da placamo izdrzavanje Šiptara. Svugde na svetu bogate regije se odvajaju od siromasnih, kao i Slovenija i Hrvatska u Jugoslaviji. Ovo je jedinstven slucaj da se siromasna regija odvaja i mi se jos bunimo.

  3. Jugoslavija je imala smisla za Srbiju dok su u njoj bile Slovenija i Hrvatska. Ko je lud da se odrekne one cudnovate Slovenacke krave sto pase u Sloveniji i muze se u Beogradu! 😆? Ili onog – Zagreb radi Beograd se gradi😆. Salu na stranu, znamo da to nije tako, i da su te pare uglavnom isle na razvoj nerazvijenih podrucja – na Kosovo, Makedoniju, Crnu Goru i BiH, a najmanje u Srbiju. Posto su Slovenija i Hrvatska izasle ne vidim nikakvog smisla da se Srbija vise valja u Balkanskom glibu nego treba sto brze da se prikljuci Nato i EU. Mi vise vremena za gubljenje nemamo: EU/NATO zdaj!

  4. Izgubili smo dosta vremena, 30 godina vremenski, ako se ne racuna da nas Milosevic sa ovom istom ekipom koja je sad na vlasti 90tih vratio u kameno doba. Srbija mora da se posveti sebi i svom ekonomskom razvoju, da pomogne braci preko Drine u Republici Srpskoj koliko moze i da proba da izgladi odnose sa bivsim Jugoslovenskim susedima koliko je moguce. A za malo zadriglo krme Dacica koje nas svadja sa susedima i celim svetom pripremiti jedan razanj pa ga peci postepeno na tihoj vatri.

  5. Srbija prazna, za te Srbe na Kosovu ima mesta koliko hocete. Nazalost Decani, Gracanica i Pecka patrijarsija ne mogu da se presele, ali i za Grke je bilo bolno sto su morali da se odreknu Aja Sofije i drevnih polisa u Maloj Aziji ali sta da se radi, zivot ide dalje. Najvaznije je Srbiju urediti kao drzavu, ovu diktatorsku vlast smeniti u najkrvavijem puču mogucem da nikom vise ne padne na pamet da zavodi diktaturu i onda Srbiju uvesti u NATO i EU gde joj je prirodno i mesto.

  6. I naravno Rusiji uvesti sankcije zbog rovarenja ovde i zbog podrske i finasiranja raznoraznih Milosevica, Vucica, Dacica koji su nas bez leba ostavili i u crnu zemlju zakopali. Koga Rusija hrani i brani zavrsi ko Sirija i Irak: rastavnjen na sastavne delove u kamenom dobu.

  7. A Lambros p.ši qur.c Arapima i Crncima tamo po Francuskoj pa nam iz Kana ili Nice pametuje kako da branimo Kosovo i siri islamofobiju. Probudi se covece, Srbija stari, propada i prazni se. Mi sad branimo Banat, Sumadiju, Negodinsku Krajinu, Podrinje i Pomoravlje, Kosovo smo davno izgubili. 100 km istocno od koridora 10 celom njegovom duzinom nema zive duse. Isto tako zapadna Srbija od Šapca do Pazara potpuno prazna. Nama bez ulaska u NATO i EU nema spasa.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here