Лавров: Преговори са Приштином могу бити успешни само под једним условом!

Поделите:

Министар иностраних послова Русије Сергеј Лавров изјавио је да преговори о будућим односима Београда и Приштине могу бити успешни искључиво уколико се буду поштовали законски интереси косовских Срба, без „уцена и увртања руку једне стране“.

Како је рекао у интервјуу за лист „Рад“ (Труд), политички врх те „квазидржаве“ отворено игнорише међународно право, као и законске захтеве и интересе Србије и српског народа, покушавајући да легализује своје постојање.

„Данас је дијалог у стагнацији. У међувремену није пронађена алтернатива за њега, без обзира колико би неко волео да се пресече овај Гордијев чвор. Брисел и Вашингтон сада појачавају своје активности како би поново покренули преговарачки процес. Важно је запамтити да је потребан озбиљан разговор о будућим односима Београда и Приштине“, рекао је Лавров.

Нагласио је и да би спољна помоћ у дијалогу требало да се одвија „без уцена и увртања руку једне стране уз истовремено подстицање сумњивих апетита друге стране“.

„Алтернатива дијалогу била би изузетно опасна за све“, додао је Лавров.

Лавров је истовремено подсетио да је дијалог започет 2010. године уз посредство ЕУ, али да се зацртани пут до обострано прихватљивих споразума, посебно у вези са осигурањем безбедности Срба на Косову, није остварио због потеза косовских Албанаца.

Спутњик

Поделите:

1 коментар

  1. Rusija je NAJOKUPIRANIJA zemlja svijeta! Ovaj Putin, Lavrov ( i prethodni JEVREJI! ) “dave” je vise od sto godina! “Kad JEVREJI “izmuzu” Sibir “do kosti” umiracemo “ko muve”! Poslije Sibira nema vise NISTA na Planeti sto bi moglo da se “izmuze”!

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here