Лукашенко одбрусио НАТО-у као нико до сад!

Поделите:

“Белорусија ц́е пропасти ако пристанемо на понављање председничких избора”, рекао је белоруски лидер на митингу својих присталица у Минску.

„Руководство НАТО-а нас позива да одржимо нове изборе. Ако на то пристанемо, пропашц́емо као држава“, рекао је Лукашенко. Он сматра да су избори били валидни јер се не може фалсификовати 80 одсто подршке.

Белоруски лидер је захвалио свима који су дошли на митинг, додавши да није присталица митинга, али је морао позвати народ на помоћ.

Он је подсетио да је су за његово време Белоруси први пут у историји изградили независну државу и додао: “Ако Белоруси желе реформе, сутра ц́емо их започети”, али је обец́ао да ни мртав нец́е дати Белорусију.

Међутим, затражио је од противника власти да не дирају новинаре државних медија и њихове породице.

„Не дај боже да се нешто деси, одговарац́ете“, изјавио је председник, додавши да он није кривац за насиље на улицама, вец́ опозиција.

Он је позвао и да „не плаше“ војнике.

„Играте се с ватром“, упозорио је председник.

У свом говору је подсетио да НАТО гомила снаге на западним границама републике.

„Тенкови и авиони су на 15 минута од наших граница… Повец́ава се војна снага на западним границама наше државе“, рекао је председник. На крају говора, Лукашенко је стао на колена пред окупљенима.

“Много вам хвала што сте показали да се господари ове земље, ове престонице…Стојим пред вама на коленима први пут у животу”, рекао је емотивно председник Белорусије.

Подсетимо, данас се у Минску одржава митинг подршке актуелном председнику републике Александру Лукашенку. На њему је учествовало, према подацима Лукашенка, око 50.000 људи.

Курир.рс/Тањуг

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here