Михаило Меденица: Ниси дочекао да остариш али јеси да застариш, драги Алекса!

Поделите:

Драги Алекса, нажалост нећеш дочекати да остариш али си дочекао да застариш, а у Србији је и то нешто, веруј ми.
Знаш, твоји су се родитељи шест година борили за правду у вези твоје смрти, али како је правда спора фалило је још само мало па да буде и достижна, но крупним корацима газимо у реформе па понекад време не стигне свугде на време и онда, ето, неке ствари морају да застаре на уштрб других.
Сада си већ одрастао, пунолетан момак, схваташ да није исто смрт детета и рецимо кад Небојша Стефановић тужи новине- ти си мртав и имаш све време овог, односно, оног света, а он жив- живахан па још и доктор наука нема ни минуте за бацање па ту правда мора да буде и бржа и достижнија, макар је ухватили спуштених гаћа и такву однели до суднице да преломи и каже своје.
Мислим, немој погрешно да ме схватиш, да си и ти жив другачије би било, ал с обзиром да си због вршњачког насиља извршио самоубиство то малчице отежава ситуацију- нема те, а правда овде све чешће функционише по оној Стаљиновој: „Нема човека- нема ни проблема!“
Дакле, нема никаквих проблема: твој случај је застарео,
момци који су те свакодневно тукли кажњени су драконски- појачаним надзором родитеља што значи да им се на сваких сат времена јаве мобилним, док су наставници и остали коју су све знали али ћутали зарад свог и угледа школе кажњени још суровије- забрањено им је, по препоруци др. Наде Мацуре, да излазе на сунце између 11 и 17 сати!
Далеко од тога да их не би још суровије стигла рука правде, али једноставно није могла- била је ангажована на чачкању носа и таман када је завршила ти застаре, анђеле!
Није реч ни о каквој завери, веруј ми, мада неки тврде да је читав случај заташкаван, да се одуговлачило, да је било силних опструкција, али нема од тога ништа- правда је слепа и као такву је третирају као лице с посебним потребама тако да се већ дуго бори за старатељство над собом, и сва је прилика да ће и тај случај застарети, но…
Ипак, није све тако црно- небо на којем си с осталим анђелима нашим плаво је, ведро и бескрајно, и то ти, мали принче, нико од ових сатрапа не може укаљати…

Твоји су мало љути због свега, знаш? Не замери али нису фер, овде нико не пита шта може да учини за државу већ искључиво шта држава и њени органи могу да учине за њега, као да држава нема права на неплаћено, односно, преплаћено боловање од неколико година!
Ево, баш се јуче и данас неки добродушни људи труде да на твитеру објасне твојој мами како је кривица за твоју смрт заправо њена.
Не, није то олош, сине, то је само плаћена фукара којима је ужег’о мајонез из сендвича ударио у оно мало мозга, али се труде да буду конструктивни и укажу мама Драгани да непребол за изгубљеним дететом није довољна, већ да и кривица треба да иде уз њу!
И јесте крива- она те је родила а не држава, не та деца која су те бесомучно малтретирала, не те наставнице које су знале а ћутале, не судија, не правосудни систем- морала је као мајка да наслути кад већ нико није имао образа и куражи да те заштити од насиља и обавести је!
Реално, нико се овде није наругао твојој смрти, једноставно се само наместило да испадне добар штос, а кад је веће тако где да га не искористиш?!
Мислим, има их још- онај феноменалан о пијаном пилоту хеликоптера ; анђелици која је малтене сама скочила под џип; смењивању директорке Градског центра за социјални рад као једине одговорне за монструозна убиства почињена пред њима; истини о правом возачу „кантримена“ и још сијасет сјајних вицева Јустиције, да умреш од смеха…
Извини, сине, ти си већ умро, али то није разлог за тугу и јед, јер, веруј, онима који су одговорни за твоју смрт неће више пасти на памет да буду криви за било шта- имају то и написмено!
Нећеш остарити, драги мој Алекса, али си, ето, дочекао да застариш…
Не секирај се – њихово недело нит стари нит застарева у сећањима свих нас!
У име вас, наших анђела, нећемо дозволити да застари памјат на вас невине, и те људске беде!
Почивајте у миру- немир оставите нама…

 

Двауједан

Поделите:

1 коментар

  1. Мени је нешто сумњиво у “случају Алексе” па то ти је. Све подозревам да не знамо целу истину, још мање – намере оних који одржавају ову причу.

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here