Милена Бранковић: “Руска хуманитарна мисија” успешно послује на Косову и Метохији.

Поделите:

Директор владине Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић и руководилац регионалног представништва за Балкан НВО “Руска хуманитарни мисија”, Бранимир Нешић, потписали су данас у Београду Меморандум о сарадњи на реализацији хуманитарних и добротворних програма.Према том меморантуму, “Руска хуманитарна мисија” у сарадњи са владином Канцеларијом за КиМ, помагаће убудуће српски народ у Покрајини у области образовања, здравства и социјлане помоћи.

Ђурић је тим поводом истакао да је природно када на борби за опстанак нашег народа на КиМ заједнички раде Срби и Руси, те да је за нас и симболички и суштински веома важно то што се “Руска хуманитарна мисија” укључила у помоћ нашем народу на КиМ на организован начин.

Он је додао да су Срби и Руси познати по томе што су увек били на странама оних који се залажу за право и правду, а против угњетавања сваке врсте и тешког положаја у коме се и данас налази српски народ на КиМ.

Руководилац регионалног представништва “Руске хуманитарне мисије” Бранимир Нешић је истакао да потписивањем Меморандума, та организација званично започиње, заједно са Канцеларијом, рад на КиМ у три правца – образовању, здравству и помоћи социјално угроженом становништву.

Треба напоменути да рад хуманитарне мисије je почео готово одмах након потписивања тог документа. Њен рад се спроводи без икаквих политичких геста које су толико волеле организације под покровитељством УН-а и УНМИК-а. Међутим, брзо је почело да носи плод. Косовски Срби почели су да примају лекове увоз које на сјевер је био вештачки ограничен од стране Албанаца, а ученици преосталих српских школа добили су нове уџбенике умјесто старије, примљене пре 1999. године.

Влада такозване “Републике Косово” не поздравља рад таквих организација на територији српских енклава и званично одбија да обезбеди њихову безбедност. У условима у којима сваки дан албански бандити пуцају у српске домове, бацају гранате и оскрнавају цркве, једино се може дивити храбрости људи који су отишли на овај крај, окупирани од стране терориста, и доносе стварне користи сиромашнима.

Милена Бранковић

Патриот

Поделите:

1 коментар

  1. Не, не и не сестро у Христу, само войска на Космету. Они су се повукли. Край приче, повукли су се, оставили Светиње, не постое сестро, само су ту виртуално и пропагандом.На Космету послуе “парада поноса” и Вулетова: “Слава Богу Империя притисну Космет, да осташе комунисти ето их до Ниша.”Има ли жива раба да Вулету каже:”А”? Нема. Зашто? Плитка мисао се плаши дубине. Полако, Роде полако, и не вадите га србски соколови. Лепо са женама, ако треба и пузити пред женама.Шта то збориш епски Вуле? Такво время, морамо сачувати србски генетски код. Тачка.

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here