Невен Пећо: Чега се паметан стиди, тиме се Брадић поноси!

Поделите:

Небојша Брадић је кадар СПС-ове другарице министарке културе др Наде Поповић-Перишић. Он га је из Kрушевца довела у Београд и поставила за директора Народног позоришта. Тако је испунила жељу своје другарице, из детињства и по партијској линији, др Мире Марковић, да смени тада превише „националног“ Александра Берчека који је био уобразио да је књаз Милош и то у Милошвевићево време. Сада је анациналан, јер је србовање добро напалтио као прави пандурски син.

Брадић је као генијално кадровско решење Југословенске левице др Мирајане Марковић седео у фотељи Народног позоришта, које је као споменик изграђено 1869. Милошевом сину, Михаилу, који је положио 5.000 дуката као оснивачки улог за изградњу, ове, некада важне, културне инстуције, све док га шешељевци, као и Наду, нису „чарапана“ најурили са функције.

Смуцао се негде после тога, јуловци су му намештали да режира за 30.000 марака по представи, као и другим „удбашким“ редитељима.

И гле чуда, јуловац постаје кадар Г17 плус и добија функцију министра културе. (Наградно питање: ко је више уништио Србију – ЈУЛ или Г17+?). Међутим није се баш дуго задржао на том месту, Ге-овци га смењују и на његово место постављају „сорошевца“, дете Бисерке Рајчић, друга Брадоњу.

Али Брадић није само кадар ЈУЛ-а и Г17+. Он је и кадар масона „регулараца“. Члан те ложе је и министар културе Ђинђићеве владе Бранислав Лечић, државни секретар у истом министарству у време Братислава Петковића, Тасић и садашњи секретар министарства Игор Јовичић… „Регуларци“ су расадник „жутих“ кадрова у култури.

Можда је све што смо навели било пресудно да „жути“ Бујке постави „регуларца“ Брадића за главног и одговорног уредника Kултурно-уметничког програма и „жуту“ др Ољу за главног и одговорног уредника забавног програма јавног сервиса, „јавне куће“ европске Србије.

Kоме је до морала нека иде у цркву – као да се тога држао РТС када је 24 часа преносио егзибицију најнижих страсти, ругање истинским културним и уметничким вредностима које трају већ неколико хиљада година. Звечао је простаклук, порнографија, севале су голе .узице, млатарали су .урчевима, севале су .изде, мекетало се, звекетало, клепетало тако да је меденица постала клепетуша. Све у духу битефа као да је по традицији ћирило и метотије меденици ударио мастиљави плајваз.

И РТС је то преносио. Добро, можда је и то демократија! Али најгоре је што Брадић то хвали, као врхунску светску уметност, Боже ме опрости, као да је њему неко, или он некоме олизао задњицу у директном преносу. Хвалећи пренос представе која траје 24 сата у коме дебеле сподобе таласају салом и месином, висе смежуране пипе, рашчепљене даме пипкају мачкицу… „регуларац“ у „Дневнику 2“ 25. септембра 2017. одговара на бурне критике јавности. Народ је згранут, осим „жутих“ ботова. Чак су и таблоиди згрожени простаклуком,примитивизмом, порнографијом. Дађе ми да ..анишем, али нећу, нема РТС-а да то преноси.

Да ли РТС и њихв уреник „културе“, јуловац и „регуларац“ припремају Србе да новим окупатрима и газдама лижу тур и задовољавају друге настараности у виду врхунске културе? Ако Срби то желе – онда ништа!

Невен Пећо

ВИДОВДАН

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here