Невен Пећо: КО ВЛАДА РТС-ом (2)

Поделите:

КО ВЛАДА РТС-ом (2)

„Пси лају, ветар носи!“ Могу грађани да се буне против Радоша Бајића и дружине са РТС колико хоће, они и даље раде „бизнис“. Грађани, послушни пси, лају, а ветар носи. У Дневнику 2, у најгледанијем термину, 25. априла 2017. емитована је репортажа: Радош Бајић и РТС снимају нову серију од само 10 епизода „Пси лају а ветар носи“. Бивши директор, највећи новинар у историји човечанства, највећи директор РТС у историје његове пропасти, пред сам крај свога живота изјавио је да не може да сними серију чија једна епизода кошта мање од 100.000,00 (сто хиљада) „евради“. И оставио је дуг од 100 милиона евради. Очигледно, Пантелија није мртав. Да скратимо муку. Нова серија – милион евра за Бајићеву екипу, по тој формули.

Како ће поделити те паре? Видело се на почетку снимања ко се од газда из РТС облизивао, коме је цурила водица на уста. Радош Бајић је постао писац сценарија, извесна госпођа Бајић-Јочић је редитељ. А глуме… па ко други него жути активисти: Тихомир Станић, Мира Бањац… погледајте прилог: http://www.rts.rs/page/tv/ci/story/17/rts-1/2713388/dnevnik.html. Ако вас мрзи да гледате све, погледајте од 23,45′.

Филмска дива РТС

У прилозима из културе Дневника могу само да буду само жути, филмови и позоришне представе у којима су Срби представљени као најгора бића на планети. Не морамо да идемо у далеку прошлост, довољно је само да погледате прилог у Дневнику 2 дан раније 24. априла 2017. Тако нам је живописна Сандра јавила да ће на предстојећем Канском фестивалу бити, после пола века, приказан филм „Скупљачи перја“ и то на иницијативу Југословенске кинотеке. http://www.rts.rs/page/tv/ci/story/17/rts-1/2711980/dnevnik.html. Погледати од 29,28′. У прилогу говори Југослав Пантелић, сада директор Кинотеке, бивши или садашњи дечко Сандрин. Њих двоје у пару рекламирају филмове – она на РТС, он на Студију Б док је тамо радио. Наравно нису у питању „филмски стручњаци“ који имају критички става и вредносни суд, већ гласноговорници који читају оно што им напишу продуценти и дистрибутери – тако они имају бесплатну рекламу у најскупљим терминима. Тако су дилетанти постали експерти. За мале паре у односу на рекламе које би дистрибутери морали да плате.

Прва филмска дива РТС-а је својевремено, као и Радашин, учествовала у Тадићевим председничким кампањама. Пела се на бину и сликала се у кити жуте елите. Са напућеним уснама и афричким носићем она је симбол вредности које пропагира „жута клика“. Чак су јој дали емисију која се рекламира 24 часа на сва три канала јавног сервиса. То је нешто најбоље и највредније што су у стању да понуде грађанима и будућим генрацијама

Мркина пријатељица пре бекуте

 Откуд она на РТС кад је тако лепушкаста? Она је дошла у „јавни сервис“ још док је Вучела био директор, одмах после дипломирања на Правном факултету, без дана радног стажа, без иједног текста и постала новинар рубрике за културу који извештава о филму. Шта је узрок таквог вртоглавог успеха? Зли језици кажу да је тада млада правничица без радног искуства и знања о филму била у блиским везама са Мрком који је био Слобина десна рука. Тако је као опробани кадар СПС постала филмски стручњак у Дневнику. Каније постаје ЈУЛ-ов кадар па је пред 5. октобар напредовала у водитеља Дневника 3. Кажу уз помоћ Милановићевог сина. Она постаје жути кадар после Октобарске револуције. И дан данас је узданица жутих и промотер жуте културе.

Зли језици такође кажу да је наш истакнути уметник, културни и јавни радник Жика Обретковић свој велики хит Сандра, као и многе друге песме, посветио баш њој, инспирисан њеним емисијама и извештајима из Кана где ће она путовати и ове године да извештава о пројекцији „Скупљача перја“. Ово обавезно погледати: https://www.youtube.com/watch?v=vI0BRSHYKT8.

Нестраначки жути активисти

Како је могуће да власт нема никаквог утицаја на РТС, а да „жути“, „сорошевци“ и „другосрбијанци“, све контролишу? Како је могуће да неко у јавном сервису направи 100 милиона евра дуга и да за то не одговара – ником ништа, појела маца. То им омогућују закони који регулишу те области. Главни писци тих закона су Раде Вељановски и Владимир Водинелић. Они су потписници „Апела 100“ (ако коза лаже, рог не лаже: http://www.danas.rs/izbori.1180.html?news_id=340682&title=Istra%c5%beivanje%3a+Jeremi%c4%87+i+Vu%c4%8di%c4%87+u+drugom+krugu#sthash.xXfCE02H.dpuf) Ови угледни професори свој политички ангажман на страни Саше Јанковића не сматрају политиком. Они су у законе, тако конципирали да све контролишу фантомске „невладине“ организације иза којих стоје „жути“, „сорошевци“ и „другосрбијанци“. Као „нестраначке личности“, које можда формално нису чланови, спроводе политику пропалог ДС-а и такозваног „невладиног“ сектора и „цивилног друштва“ ма шта то значило. Ко их раскринка, одмах је на црним листама које предају амбасадама, лажним експертима и комесарима ЕУ. Они се умиљавају Вучићу, међутим, иза леђа му говоре: лудак и болесник.

Народ је ових дана незадовољан извештавањем Информативног програма РТС кога уређује човек који је на то место доведен пре скоро 10 година из „сорошевског“ Времена. Па није он доведен да ради на ползу Серба и Сербие. Новинари, мада би боље било рећи новинарке, које извештавају за Дневник или су из Времена, или Б92, или „девојчице“ са политичких наука. А тамо су им „жути“ професори. На црној листи „Апел 100“ поред наведеног Вељановског су још Божовић и бивши декан Вујачић… Чему набрајање и доказивање?

Информативни програм, ка и целокупни програм, под контролом је оних који у народу немају никаквог упоришта? Скупљени су „с коца и конопца“ такозваног невладиног сектора. Није ни чудо што је наплативост претплате била пала на 25% – толико је народ ценио програм „јавног сервиса“. Али су зато задужили „јавни сервис“ по законима Вељановског и Водинелића за 100 милиона евра. Сто милиона, сто милиона, сто милиона… Да би се спречио банкрот уведено је финансирање из буџета, али паре опет иду Радашину и сличним… И „серијској мафији“ о којој ћемо прозборити реч-две у наредном наставку. А дотле питање:

Шта раде буџетска инспекција и финансијска полиција?.

 

Невен Пећо

ВИДОВДАН

 

 

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here