Никола Петровић: Жвалави господин Антоније Пушић

Поделите:

Шта вели господин Антонија Пушић на овај претерани национализам најпознатије шиптарке? Зар си спала на триста евра, слепице?!

Жвалави господин, Антонија Пушић, као и многе наше ,,звезде” и људи који се са таквима слажу, уопште не схватају да национализам нема никакве везе са материјализмом, већ је то једна ментална димензија која није својствена глупим и слабим људима. Национализам и традиционализам, тај порив за очувањем наслеђа једног народа, поштовање предака и љубав према сопственом изворишту, ствар је духовне и емотивне интелигенције, као и личног достојанства. А спремност да се све то брани онда када је слабије и угрожено, одлика је велике храбрости.

И управо зато те особине никако не можемо очекивати од човека који иде у бунди од краве, балави и кревељи се док прича, а још мање те особине можемо очекивати од имбецилних створења што у гомили тих жвалавих лупетања виде мудрост.

Новац је почетак и крај свих њихових прегнућа, духовних и менталних. Зашто? Па једноставно је. Јер, када си жвалави идиот, притом безмуди бескичмењак, новац је једина ствар која ти може донети поштовање, мада лажно – али боље него никакво, од особа које су исте као ти и горе само по томе што новца имају мање, или га немају никако.

Пупину су могли одузети новац, али достојанство и национализам никада. Ни његовом уму, као ни његовом богатству, никако није сметао национализам, штавише, промовисао га је у свакој прилици. То раде све особе које имају кичму и мозак, без обзира на материјално стање.

Амебаста, љигава створења, притиснута кукавичлуком, комплексима и бескичмењаштвом, приморана су да своју срамоту скривају новцем или неким квази мудростима, да удовољавају свакој страни коју сматрају јачом, представљајући то као њихов самостални одабир, а не повијање на ветру јер ако обришемо сва та њихова лажна представљања и погледамо истину, видећемо да су то само слине од људи.

А то, сложићете се и не служи на понос. Тако да не чуде њихове изјаве. Шта ће, јадни…

Шта вели господин Антонија Пушић на овај претерани национализам најпознатије шиптарке? Зар си спала на триста евра,…

Gepostet von Фрањо Туђман am Sonntag, 19. Juli 2020

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here