Ново полицијско убиство младог Афроамериканца, протести у Вашингтону

Поделите:

У Америци се догодило ново полицијско убиство младог Афроамериканца када су у Вашингтону полицајци убили младог Афроамериканца Дајона Kеја (18), уз образложење да је “претио ватреним оружјем”.

Овај најновији случај полицијског убиства Афроамериканца изазвао је протесте широм САД, али и ново преиспитивање полицијске тактике.

Kако јавља АП, испред полицијске станице у југоисточном Вашингтону синоћ се окупио велики број огорчених грађана, а нешто касније је дошло и до сучељавања демонстраната са припадницима снага реда.

У накнадном, проширеном полицијском извештају наводи се да је 18-годишњи Kеј идентификован као лице које је побегло када му се приближила полиција, која је истраживала пријаву о наоружаном младићу виђеном у једном кварту југоисточног Вашингтона.

“Током потере за бегунцима, један осумњичени је махао пиштољем, па је један од полицајаца испалио један хитац и погодио Дајона Kеја “, наводи се у саопштењу вашингтонске полиције.

Kеј је превезен у најближу болницу где је убрзо констатовано да је подлегао повреди.

Локални огранак организације Животи црнаца су важни позвао је грађане да одмах изађу на протесте, а на видео снимцима који су касније постављени на друштвене мреже могли су се видети полицајци како постављају бицикле као баријеру наспрам огорчених и бесних грађана америчке престонице.

Танјуг

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here