Објављен снимак трећег напада на Србе у Вуковару у року од три дана

Поделите:

Ово је већ трећи напад за три дана у Вуковару, како је новинарима рекао председник СДСС-а Милорад Пуповац.

Четворица младих Срба нападнута су у среду око 23 сата у Вуковару, а на видео-снимку напада, који је добио хрватски портал Новости, види се како неколико особа улази у аутомобил, чини се да их је најмање четири, а недалеко од њих се налази нешто већа група младића.

Док особе улазе у аутомобил, младићи из те групе им се приближавају, окружују аутомобил и отварају задња и предња врата, ударајући рукама и ногама оне који су унутра. Иако возач покреће аутомобил, један нападач и даље удара особу на задњем седишту, све док они не успеју да се удаље у аутомобилу.

Председник СДСС-а Милорад Пуповац јуче је на конференцији за медије рекао да је инцидент последњи у низу континуираних организованих напада на грађане српске националности, преноси Танјуг. То је већ трећи напад за три дана у Вуковару, како је новинарима рекао Пуповац.

Први напад, како пише портал Срби.хр, догодио се у понедељак поподне када је неколико мушкараца пресрело 21-годишњег Србина из Вуковара, али је он успео да избегне да буде пребијен.

Други напад догодио се следеће вече када су четири особе напале 39-годишњака и 26-годишњака и удариле их у главу и тело. Нападнути мушкарци помоћ су потражили у болници.

Из ПУ Вуковарско-сремске јутрос су саопштили о синоћњем нападу на младиће, али нису били наведени ни мотив, ни националност учесника, док су послеподне рекли како је истрага у току и да су приведене две особе.

Насловна фотографија: Снимак екрана/Јутјуб

Извор Политика, 28. август 2020.

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here