Онколог Проф. др Слободан Чикарић: Чак 18.000 Срба умрло од рака због НАТО бомби!

Поделите:
Близу 18.000 људи умрло је у Србији од рака који је директно изазвао осиромашени уранијум из НАТО бомби, док је још 30.000 оболело од карцинома због тога, тврди за Информер наш познати онколог проф. др Слободан Чикарић.

Он каже да би ова његова теза ускоро могла да буде и потврђена када нам Италијани током следеће недеље доставе доказе да су њихових 348 војника који су били на Косову оболели и умрли од рака баш због НАТО бомби (погледајте оквир).

Чикарић је за наш лист истакао да ће докази до којих су дошли италијански стручњаци бити једна од кључних карика за подизање оптужнице против НАТО и додаје да би, по његовој процени, овај војни савез требало да нам исплати одштету која се мери милијардама долара.

– Према темељним истраживањима која сам спровео, због директног утицаја осиромашеног уранијума из НАТО бомби у Србији је од карцинома оболело 30.000 људи, а умрло је близу 18.000. Ову тезу ће потврдити и додатно ојачати то што ћемо добити истраживања италијанске комисије и доказе о повезаности НАТО бомбардовања и оболевања њихових војника од карцинома. Тај извештај ће, уз све оне ствари до којих сам дошао заједно са тимом наших стручњака, представљати кључан доказ за тужбу против НАТО пакта. Према процени коју сам направио на основу сличних тужби и пресуда које су доношене широм света, НАТО пакт би зато што је угрозио здравље 10 милиона људи у Србији и околним земљама морао да плати одштету у десетинама милијарди долара – објашњава Чикарић.

Нишки адвокат Срђан Алексић, који спрема тужбу против НАТО пакта, открио је за Информер да ће резултати истраживања италијанских стручњака бити један од главних доказа у судским споровима који ће се водити против сваке земље појединачно.

– У Италији је од 3.000 војника који су после 1999. године били на Косову од рака умрло њих 348. Већина ових случајева се завршила на суду, а у шест је суд већ доказао директну везу између оболевања војника и њиховог излагања осиромашеном уранијуму из бомби бачених на Србију. Додељене одштете нису занемарљиве, па су родитељи преминулог војника Алесандра Мелисе добили 233.776 евра одштете, а његовом брату и сестри је додељено по 58.440 евра због претрпљеног душевног бола. Још 43 оваква судска поступка су у току. Ми нећемо пристати на мање одштете од оних које су Италијани исплатили својим војницима јер ми нисмо грађани другог реда. А уз то, у нашем случају су у питању невини цивили – јасан је Алексић.

– Ако је суд у Италији пресудио да држава Италија, иначе чланица НАТО пакта, плати одштету својим војницима који су због осиромашеног уранијума на Косову оболели и умрли од карцинома, онда не постоји ниједан разлог да не досуди плаћање одштете и за сваког грађанина наше земље који је оболео због тих радиоактивних материја. То ће бити кључна теза са којом ћемо поткрепити тужбу – истиче Алексић.

Поделите:

1 коментар

  1. bitno je da Socijalisticka Partija Srbije, UDBINA tajna policija i Radikalna Stranka sa Seseljem, ne plati nikakvu odstetu. Da li bi narod podrzao tada tu vlast da su majmuni kao Lazanjski rekli znate ljudi NATO ima bombe gde stavljaju osiromaseni uranijum…..more djubrad jedna Udbaska…i medju doktorima imate svoje ljude.

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here