Освета и уцена: Уместо 120 РСД, малина само 80

Поделите:

Београд – Произвођачи малина у Лесковцу принуђени су да откупљивачима продају по 100 и 80 динара, уместо по 120 колико су коштале до пре два дана, тврде узгајивачи.

Драган Миљковић из Бошњаца, један од организатора недавних протеста у Лесковцу, каже да је „реч о освети откупљивача“.

„Спустили су цену, вероватно зато што смо дигли глас, али ми смо немоћни“, рекао је Миљковић.

Он је рекао да је синоћ продао малине по 100 динара, али да су поједини произвођачи из Вучја били принуђени да килограм малине продају по 80 динара.

„Сада сви откупљивачи најавјују цену од 80 динара. То је пропаст, то је велики губитак за нас. Ми смо заправо уцењени, јер ако не пристанемо на цену коју нуде, откупљивач, који ради за велике хладњаче, каже да нема гајбице, а малина се предаје једино у пластичним гајбицама“, казао је Миљковић.

Представници већине великих хладњачара из Лесковца, с којима је новинар Бете разговарао, тврде, међутим, да „протекције нема и да се не прави селекција“.

„Малине плаћамо по тржишној цени, у Лесковцу јер је велики род малина“, рекао је представник предузећа „Мика Стрела“ у Лесковцу.

Миљковић каже да ће се лесковачки малинари придружити протесту који се припрема 28. јуна.

„Биће то протест у Београду или негде на Ибарској магистрали“, казао је он.

Бета

Поделите:

1 коментар

  1. a što se vi beograđani sekirate za malinare kad vas zabole i za seljake i za maline???????
    jedino što vas trenutno interesuje je cene aranžmana za letovanje u Grčkoj i eventualno jel neki pekar podigao cenu leba,yogurta ili pizze…..
    za sve ostalo zabole vas ćoše što se neka seljačina zlopati na vrelom suncu zbog neki malina……
    tako da mi deluju potpuno smešno vaše dobre želje seljacima kad svaka budala zna da Beograd podržava jedino one koji uništavaju seljake u ovom slučaju hladnjačari vaši frendovi liberalni kapitalisti….
    koji nemaju koga da zavrnu da bi se obogatili sem one od kojih odkupljuju malinu ili bilo koje drugo voće kako im se hoće..

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here