Пацоли финансира лобирање против Дачића – Он је мене политички сахранио и ја ћу њега!

Поделите:

Беџет Пацоли пријавио је Агенцији за борбу против корупције имовину, чија вредност износи више стотина милиона евра, преноси Газета експрес. Бивши потпредседник косовске владе и лидер Алијансе за ново Косово je изузетно богат и моћан у албанском свету, јер је и сам навео да изван Косова има некретнине у износу од 125 милиона евра.

Он је био успешан албански политичар до момента кад је Србија организовала дипломатску акцију отпризнавања Косова. Успех Србије је био неуспех Албанаца али пре свега Пацолија. То је Пацолију нанело огромну штету јер је његова политика била “ја сам богат и лобираћу за Косово”. За сва отпризнавања Косова криви владу Србије и пре свега министра спољних послова Ивицу Дачића. Он је отворено претио министру спољних послова Србије Ивици Дачићу пре неколико година у Букурешту кад му је рекао да ако му се нешто деси да зна ко му је то учинио.

Сад Пацоли жели да се врати на политичку сцену и да уђе у приштинску владу на велика врата. То мисли да ће постићи ако заустави трајно акцију отпризнавања Косова. За то не жали новац да лобира и код америчких демократа али и у Трамповом окружењу. Себи у заслугу ставља и привремену обустава лобирања Србије за отпризнавање Косова која је ишла са обуставом кампање Приштине која има за циљ да уведе тзв Косово у међународне институције.

Други део његове активности је да лобира у Србији преко својих пословних партнера из Црне горе да се Дачић као одговоран за акцију отпризнавања “Косова” избаци из владе или барем да не добије министарство спољних послове. Из кругова блиских приштинској влади сазнајемо да је он више пута рекао “Он је мене покушао политички сахранити а ја ћу њега уништити!” У том смислу је убацио велики новац у лобистичку и медијску кампању против СПС и Дачића. Стога и бројни негативни медијски написи о СПС и Дачићу имају у трагу новца Црну Гору а иза и самог Беџета Пацолија.

Само се поставља питање да ли је то аутономна Пацолијева “осветничка” акција уз помоћу црногорског лобија који је изузетно утицајан у Београду или иза тога стоје моћне структуре једне озбиљне западне обавештајне службе.

новицентар

novicentar.rs

 

 

Поделите:

1 коментар

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here