Петиција против оправдавања геноцида над Србима!

Поделите:

Петиција Београдском Универзитету и Филозофском факултету Београдског универзитета.

Као што су јавност и ваша установа обавештене, професор Никола Самарџић је дозволио себи да да подршку, а тиме и сагласност са објавом, или, како се то каже, ”лајкује” твит извесног корисника Iggy666.

У твиту се каже: „Србија је у глибу митоманије свињокрадице Карађорђевића. Они су трудној жени одсекли сисе, измислили Косовски бој, створили СПЦ, измислили Светог Саву и остале глупости, направили ршум у Црној Гори и Косову, Јасеновац је одговор на њихову владавину, нема већих злотвора“.

Сматрамо да овај поступак озбиљно нарушава углед Универзитета. Недопустиво је да један редовни професор Филозофског факултета, који заузима у институционалном погледу важно место у академском и културном животу, релативизује и оправдава фашистички и усташки злочин (као што је Јасеновац). Уз то, професор Самарџић свесно вређа и исмева историју, традицију, етос и грађанско достојанство српског народа.

Пошто бројни апели Ректорату Београдског универзитета и Деканату Филозофског факултета нису дали никакав одговор, подносимо ову петицију у којој, ми доле потписани, захтевамо да:

1. Етичка комисија Филозофског факултета и Београдског универзитета дају свој суд о поступку Проф. Самарџића.

2. Да се Проф. Самарџић привремено удаљи из наставе, и прекине научни контакт са студентима до доношења закључка етичке комисије.

https://www.peticije.online/279520

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here