Први међународни онлајн сајам научних изума за особе са Дауновим синдромом

Поделите:

На данашњем првом онлајн међународном такмичарском сајму научних изума за особе са Дауновим синдромом проглашен је побједник за најбољи приказ научног изума.

Прво мјесто припало је Лазару из Бањалуке који је направио свој мини електро – мотор. Друго мјесто дијеле Теа из Осла и Страхиња из Новог Сада, док је трећи Стефан из Лакташа.

Даун синдром центар Бањалука организовао први Меуђнародни сајам научних изума за особе са Даун синдромом. На он лајн сајму били су излагачи својих изума из БиХ, региона, као и из земаља ЕУ.

Мирјана Јуких, предсједница жирија, представница Проинтера, рекла је да задатак није био нимало лак јер су сви изуми фантастични и да су побједници сви излагачи.

Нагласила је да ће компанија Проинтер даље подржавати Даун синдром центар Баљалука и његове чланове који то и заслужују.

Он лајн сајам изума за ДС особе отворио је министар Срђан Рајчевић који је био одушевљен излагачима и који је нагласио да он и његово министарство увијек подржавају овакве научне активности, а посебно што то ради ова популација којој треба дати шансу.

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here