Рама осуо паљбу као никада до сада! Ма какав бре Хаг…

Поделите:

Специјални суд у Хагу данас је потврдио оптужницу против Тачија, који је након тога отишао у мисију Еулекс одакле ће бити пребачен у Хаг

Албански премијер Еди Рама изјавио је данас да је оптужница против бившег председника привремених институција у Приштини Хашима Тачија апсурдна и да он има подршку Албаније.

Рама је на свом Твитеру написао да је процес против Тачија апсурдан и да ће на крају “запечатити невиност ОВК и немогућност да се њена историја прекроји”.

“Хашим Тачи има сву подршку Албаније у наредној бици за Косово и за правду ослободилачког рата”, написао је Рама.

Специјални суд у Хагу данас је потврдио оптужницу против Тачија, који је након тога отишао у мисију Еулекс одакле ће бити пребачен у Хаг.

На потврду оптуyyнице реаговао је и албански председник Иљир мета који је каyао да верује у његову невиност и у и невиност свих бораца тзв. ОВК.

“Рат ОВК је био исправан и херојски. Ценим чин оставке председника Косова Хашима Тачија, и одлуку да се суочи са оптужбама и верујем у његову невиност и невиност свих сабораца, што је и у прошлости потврђено”, написао је Мета и додао да је то тренутак за размишљање о даљем јачању сарадње и јединства, у најбољем националном интересу.

(Еспресо.рс/Тањуг)

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here