С ким ми Срби делимо највише генетског материјала: Можда ће вас ове информације благо разочарати!

Поделите:

Недавно је на Фејсбуку освануо пост Истока Павловића, интернет предузетника, у коме се детаљно разоткрива зашто смо ми Срби тамније пути.

Иако је још давно укорењена предрасуда да смо ми “црни” због мешања са Турцима, у његовом посту генетска мапа Европе, рађена према расподели хаплогрупа детаљно се показује да је та претпоставка погрешна јер су српски и турски гени веома различити.

Пост преносимо у целости:

– Чувени мит “ми смо сви црни, то нам је од 500 година под Турцима”, заправо нема везе са животом. Српски и Турски гени су веома различити.

– Наше “црнило” потиче заправо од староседеоца Балкана (Трачани, Илири, Дачани…) са којима су се измешали Словени који су се доселили.

– Срби имају веома мало “Словенских” гена (Р-М458, који се сматрају типично Словенским генима код нас су заступљени маx 12%)

– Оно што се највероватније десило јесте да су “црни” староседеоци Балкана попримили језик дошљака, Словена који су њима били некаква “елита”. Словени су издоминирали културолошки, а Трачани и Илири генетски јер су били бројнији.

– Природа не зна за Србе, Хрвате, Бошњаке, Албанце… сви балкански народи су поприлично слични, као. нпр Норвежани и Швеђани. Наше разлике су искључиво културолошке.

– Заправо, цела поставка у којој ми уопште поредимо Србе са Турцима, Русима, Бугарима… је погрешна. Природа не зна за “нације”. Kомплетна парадигма генетике је у потпуној супротности са парадигмом “нација”. Сви људи су комбинација различитих група гена. Сваки покушај доказивања ко је Србин, а ко Хрват или Бошњак уз помоћ генетике, заправо доводи до закључка да ни Срби ни Хрвати ни Бошњаци не постоје – из тачке гледишта природе.

Ево коме смо најсличнији!

– Македонци и Срби имају највише истих гена (96%). Осим тога, нама најсличнији су Грци и Мађари.

Ево и листе неких народа по генетској сличности са Србима:

Македонија 96%
Грчка 66%
Мађарска 65%
Украјина 62%
Румунија 61%
Литванија 57%
Бугарска 53%
Пољска 52%
Италија 51%
Мароко 48%
Тунис 43%
Турска 42%
Русија 32%

Opanak

Поделите:

2 Коментари

  1. Da,tačno jer većina Balkana u stvarnosti nosi genetiku potomaka Aleksandra Makedonskog.
    Centar njegove države u antičko vreme je bio u Amfipolisu koji u prevodu znači (grad opasan vodom).
    Ostaci njegovog carstava se nalaze i danas na brdu pre poslednjeg skretanja reke Strume u more tik ispred svete gore Atos.
    Nije džaba Stefan Nemanja i sin mu Sveti Sava tu tražio pokoj za svoju dušu.
    Znao je da on i svi srbi potiču odatle i simbolično je ostavio putokaz budućim pokolenjima na mesto nastanka naroda kojem je pripadao.

  2. Хахаха, који бисер – а “Хрвата” нема на листи!? Чак и они признају да је око 70% њих, данас, покатоличено (и покаомуништено).

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here