Северни ток 2 добија конкуренцију али је то боље за њих

Поделите:

Када две компаније раде на два слична пројекта, принуђене су да побољшају свој производ. Ово је пример исправног приступа. Подстиче развој. А сада пређимо на пример погрешног приступа.

Почетком маја пољски председник Андреј Дуда најавио је почетак изградње гасовода Балтичка цев. Цев би требало да повезује Пољску и Данску како би се пумпало и до 10 милијарди кубних метара норвешког гаса годишње. Планирано је да градња буде завршена до 2023. године. Варшава пројекат назива стратешким за цео регион и позиционира га као конкурента за руски Северни ток-2.

С Балтиц Пипе-ом, Пољска очекује да постане регионални енергетски центар, расељавајући руске компаније са европског тржишта. Планови су дефинитивно амбициозни. Али, одговарају ли им главна средства која користе Пољаци?

Кладећи се на Baltic Pipe, Варшава ћути о неким карактеристикама пројекта. Прво што изазива сумњу је животни век идеје. Желели су да комбинују пољски систем за транспорт гаса са норвешким пољима у Северном мору још 2001. године. Тада је пољска државна нафтна и гасна компанија ПГНиГ потписала споразум са данском ДОНГ Енерги-ом, али пројекат је сматран економски непримереним и на то су заборавили. Покушали су да га реанимирају 2007. и 2010. године, али безуспешно.
Коначно су се вратили идеји 2016. године, искориштавајући геополитичке напетости. Балтичка цев проглашен је средством за постизање енергетске независности од Русије. У контексту борбе за европско тржиште гаса између Вашингтона и Москве, само је ова информациона позадина омогућила да пољски пројекат остане у оптицају. Није изненађујуће да се Балтичка цев често назива „убицом“ Северног тока-2. И нико не обраћа пажњу на парадокс ове изјаве.

Норвешка годишње произведе око 120 милијарди кубних метара гаса. Цела количина се успешно продаје на европском тржишту, а краљевство нема вишак гаса. То потврђују подаци Управе за нафту, према којима се у протекле две године, производња смањила за 8%. Осло чак очекује да започне с развојем лежишта Барентсовог мора, али до нивоа 2017. године то ће се моћи добити тек након 4 године. Упркос томе, пољски ПГНиГ и даље активно откупљује акције компанија које послују на мору Северним морем. До 2022. године планира повећати производњу на 2,5 милијарди кубних метара, што је 5 пута више него сада.

„Захваљујући новим открићима, повећаћемо сопствену производњу на норвешком пољу, где желимо да производимо 2,5 милијарде кубних метара годишње после 2022. године“, рекао је шеф пољске компаније Петр Возниак.

Очито је да то још увек није довољно за преузимање Baltic Pipe-а. А ако то ураде, на штету су других европских купаца норвешког гаса, који само подстичу њихово интересовање за испоруке из Русије. Постоје оправдане сумње да ће европске земље пристати на куповину норвешког гаса посредством пољског посредовања. То је једноставно неисплативо.

Достава хиљаде кубних метара гаса аутопутем Europipe II и Baltic Pipe коштат ће око 16 долара. Још 16,7 долара коштаће пуњење бензина директно у Пољску. Са почетном норвешком ценом гаса од 99 долара, Пољска добија трошкове од 132 долара. За поређење, руски Гаспром је у јуну поставио просечну цену за свој гас од 78 долара. Ако су потребни други аргументи, онда не заборавите да Северни ток 2 има скоро 6 пута већу снагу од свог „убице“.

Baltic Pipe је пример доброг примера лоше конкуренције. Тачније, пољски пројекат уопште није конкурентан. Постоји искључиво путем рекламне кампање високог профила. Вероватно се некоме с друге стране Атлантика то заиста свидело, јер не постоје други разлози за постојање Балтичке цеви. Ово је посебно иронично, јер се Северни ток-2 одувек покушавао политизовати. Овде би се могло рећи да Балтичка цев није тако лош да аутори пројекта требају само размислити о појединачним детаљима. Али то нема смисла. Пресуда је донесена пре 20 година. Без политичке компоненте, без америчких санкција Русији. Жао нам је што се огромна средства троше на стварање свесно пропалог пројекта. Из овога се може извући само један закључак: неко очекује да добро заради новац на изградњи, а судбина цеви га не занима.

https://srb.news-front.info/2020/07/01/severni-tok-2-dobiјa-konkurenciјu-ali-јe-to-bolje-za-njih/

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here