Сјајне вести – ОВО смо чекали 30 година! Снима се наставак култне “Жикине династије!”

Фото: Јутјуб/принтскрин
Поделите:

Некада су “Жикина династија” и њени наставци пунили биоскопске сале, а сада је комисија ФЦС проценила да и својеврсни наставак култне франшизе “Луда година” има потенцијал и одобрила суфинансирање овог пројекта са 22,5 милиона динара на конкурсу за комерцијални репертоарски филм.

“Луда година” је наставак, али и такозвани ребот “Жикине династије” (када једног јунака из претходног серијала поставите као носиоца филма). У центру приче овога пута налази се Жикин унук Миша, кога ће, баш као и у оригиналном серијалу, играти Никола Kојо. Он је сада отац двојице дечака, од којих је један тинејџер, на прагу “оних”, лудих година.

Догодовштине у породици Жике Павловића, кога је одиграо маестрални Драгомир Бојанић Гидра, привлачиле су милионску публику, још од првог дела “Лудих година”, снимљеног давне 1977. Заљубљени млади пар Марија и Боба прошли су свакојаке невоље са својим породицама у наставцима серијала “Дошло доба да се љубав проба”, “Иди ми, дођи ми”, “Љуби, љуби, ал главу не губи”, “Жикина династија”… Бројне репризе на домаћим телевизијама и даље бележе високу гледаност, што је за комисију ФЦС била једна од препорука.

– Иако је од претходног филма из франшизе до данас прошло скоро 30 година, она је, захваљујући честим ТВ репризама, као и доступности на “Јутјубу” позната данашњој публици, чак и младој, па се може очекивати да овај филм генерише велико интересовање – наводи се, поред осталог, у образложењу.

Аутор сценарија је Милена Марковић, професорка на ФДУ, свестрана ауторка, али и ћерка човека који је потписао оригинални сценарио, Јована Марковића.

– Њен сценарио представља освежење, не само за франшизу, већ и за домаћи репертоарски филм уопште. Хумор је суптилан и долази из ликова и необичних и неочекиваних ситуација. Иако је довољно јасан и комуникативан, сценарио нема тенденцију да подилази публици – наводи се у саопштењу ФЦС.

Филм “Луда година” режираће Милан Kоњевић.

Kомисија је подржала и филмове “Плави сафир” редитеља Марка Јоцића и Андрије Милошевића (22,5 милиона), и “Брод будућности” редитеља Јована Арсенића (20 милиона динара).

Србија Данас

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here