Скандал! Хашим Тачи језиво извређао Србију: Његове речи неће се свидети никоме у Србији

Поделите:

Назвао је Србију фашистичком, а укључила се и Вљоса Османи.

Председник тзв Косова Хашим Тачи је на Твитеру написао да су изјаве Ивице Дачића и Александра Вулина о цивилним жртвама које је убио Милошевиц́ев режим, акције које подривају дијалог и напоре за помирење.

“Увредљиве изјаве Дачиц́а и Вулина о цивилним жртвама рата, које је убио Милошевићев режим, доказ су да Србија још није променила своју фашистичку политику. Такве акције штете дијалогу и подривају наше заједничке напоре за помирење”, написао је Тачи на Твитеру.

Због ових изјава претходно су реаговали председница косовског парламента Вјоса Османи и Влада Косова.

Османи је рекла да Влада Косова никако не треба да преговара са људима попут Ивице Дачића који, како је навела “скривањем злочина и претњама чине двоструки злочин”.

Она је на конференцији за новинаре после седнице Председништва косовског парламента рекла да је дијалог Косова и Србије, уместо да служи за нормализацију односа две државе, послужио за “нормализацију српских политичара који су били део режима Слободана Милошевћа”.

“Са неким попут Дачића који у овом тренутку отворено прети и скрива злочин, чиме чини двоструки злочин – Влада Косова апсолутно не би требало да преговара”, рекла је Османи.

Према њеним речима, Дачиц́ је отворено претио Србима “који могу указати на место где се налазе жртве са Косова”.

Влада Косова данас је саопштила да “изражава дубоко разочарање” изјавама високих српских званичника који “отворено настављају да показују дубок недостатак поштовања према жртвама недавног рата на Косову”, као и према њиховим породицама које “деценијама и даље очајнички траже рођаке које су отеле српске снаге”.

Извор: Тањуг

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here