Српски град са највећим бројем развода

Поделите:

Како показују подаци Републичког завода за статистику из 2016. године, Зајечарци су рекордери по броју развода у Србији јер се у односу на број склопљених бракова у току једне године разведе више од половине брачних парова.

“На жалост, у Зајечару је број развода у односу на склопљене бракове највећи у држави јер та стопа износи чак 60 одсто, док је републички просек 25 одсто. Прошле године склопљено је 245 бракова, а имамо 148 развода. То је тужна слика, а разлог нисмо истраживали. Ни у Зајечарском округу ситуација није много боља. На 463 склопљена брака имамо 245 развода што износи скоро 50 одсто”, каже Милан Јеленковић, начелник Одељења републичког завода за статистику у Зајечару.

Према подацима Републичког завода за статистику, сваки четврти брачни пар у Србији одлучује се на развод. Статистика каже да је највише оних који у брачној заједници проведу од једне до четири године.

Жене се најчешће разводе с 40, а мушкарци с 44 године. Просечан српски брак траје 13 година и три месеца, последњи су подаци Републичког завода за статистику.

“На територији Рапублике Србије у 2016. години имали смо 35.921 закључен брак и 9.046 развода. То је негде 25 одсто у односу на број закључених бракова”, каже Јеленковић.

Опанак.нет; Ало.рс

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here