Свештеник Угрин Поповић: Ћутање VS Србија

Поделите:

У времену смо умишљених проблема. Набеђених нација или измишљених  народности. Док наши ветерани немају хлеба да једу, и радници секу прсте у знак протеста а мигранти пале и оне остатке нашег поноса. Оно што се разумело по себи некада, данас је табу. А све ово најмање има везе са хомосексуалцима јер, ако погледамо објективно, ми никада нисмо имали проблем са њима, нити они са нама.

Војвода  Марко Миљанов Поповић, на самрти, рекао је да је био добар Куч али да није задовољан какав је био Србин. Умро је у својој 68 години од рака, тешећи своје пријатеље јер ће остати без њега, изјавом да је дао пример генерацијама које долазе.

Ми смо те генерације!

Мутаве генерације, које прећуткују оно што не би смеле и лају када год имају прилике за то. Неки ропски менталитет се подвукао у манир одношења просечног Србина данас.

Иако је свестан свог кукавичлука ипак га практикује, камуфлирајући га бестијалним нападима на званичнике Цркве и државе. Тако се осећа боље. Исправније пред собом. Помирен да неке ствари једноставно нису њему дозвољене.

На пример, он мисли ц… али каже Ром јер ипак није њему дозвољено да чита руску поезију онако како је написана, а тамо Пушкин говори о Циганима а не о Ромима. Ипак, њиховом гласноговорнику, и великом сапатнику сребреничког страдања (које је ове године напунило 600.000 жртава), као и ЛГБТ израза на овим просторима сировог Балкана, господину Чедомиру Јовановићу, који је од пре неког времена почео да једе прасетину код ПреЦедника, иако вероватно и сам над собом згрожен, јер је тиме издао и оно мало што није до тада, тако да је сада у моделу од 100%. Дакле, њему, љубитељу људских права је дозвољено да млати људе рекетом и онда на то место да поставља властиту жену за директора. Али свакако, ако неко каже ц… он је сировина! Не дао Бог против ЛГБТ-а…. е, онда ће и законски да одговара али Чеда…. Не, ту ће се применити она стара народна: „Појео вук магарца!“ Та ипак није он за џабе јео прасетину код ПреЦедника. Тако да сада може да бије рекетом кога год хоће. То је као када Ерик поједе банану – постаје БАНАНАМЕН! Исто је и када Чеда поједе Вучићеву прасетину. Он онда постаје РЕКЕТМЕН и бије насумично. Хвала Богу па није муслиман иначе би бар у четири предузећа пребијао људе рекетом и тамо постављао своје жене за директоре као некада Осми путник јаја по бродовима галактичке алијансе.

Да, то лицемерје боли! Изазива мучнину и када се види алтернативна политичка опција, пасош делује као једини благослов и императив деловања. Збогом Марко, ипак си погрешио!

Царска Русија помажући Петра Петровића Његоша, помагала је Српском народу у његовом покушају да очува национални и верски идентитет. Све оно што су ти наши преци сачували и све оно за шта ми данас немамо храбрости да очувамо. Или барем да кажемо да је то наше, да је црно црно и бело бело. Не… чак ни то!

„Страх животу каља образ често“ – речи су једног Србина којег се данас ти исти Срби стиде покушавајући да буду нешто друго. Нешто нелогично и нешто што је толико бесмислено да ми као народ нисмо направили довољно добру стратегију одбране наших умова од таквих будалаштина.

Али, тако се кува жаба….

Почиње се са Ромима, Бошњацима…. а завршава тиме да је Александар Македонски родоначелник Северних Македонаца (иако је био бисексуалац који није имао порода) и да су Црногорци – Црногорци те да немају никакве везе са Србима. Испоставиће се касније да их је донео НЛО којег је оборила турска ПВО негде у 12 веку. Или, можда у касном 11 веку, а можда су они били ту када је све нас, донео НЛО. Углавном ми и они нисмо исто. Они су Црногорци а ми смо Срби. Зао корен, космичког фашисте и утемељивача нацизма у овој галаксији – Фон Растка Немањића, касније познатог под конспиративним именом Свети Сава. Е, он је надахнуо Дарвина, Ничеа и самог Адолфа, те покушао да од црногораца Србе направи. Како ће се касније сазнати, Свети Сава је ванземаљац који је дошао када и Елизабета II, али то би била нека друга прича…

Можда Марко Миљанов онда није ни добар пример јер у његово време Кучи нису ни били део Црне Горе, већ су то чувени Брђани, тек Марковим трудом увршћени у Црну Гору, иако су и тада а и касније били и остали Срби. Што је и сам Марко на самрти исповедио.

Добро, можда он због тога и није добар пример, али шта ћемо са Његошем? Шта ћемо са било којим познатим Србином из Црне Горе? А у Црној Гори само су Срби познати утемељивачи те државе јер су се борили за српску државу и српско национално јединство, касније злоупотребљено у својој копиле верзији тзв Југославији!

Смемо ли сада и то да оћутимо? Као што смо Роме, Бошњаке, тзв Македонце, Лилилипутанце, Корзиканце…..

Хоћемо ли заиста и овог пута оћутати?

 

МИСЛИТЕ О ТОМЕ!!!

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here