“Tijanin zakon” prva pobeda

Podelite:

Povodom Međunarodnog dana nestale dece, koji se svake godine obeležava 25. maja, na Trgu slobode u Novom Sadu danas je Fondacija “Tijana Jurić” skrenula javnosti pažnju na problematiku nestalih
POVODOM Međunarodnog dana nestale dece, koji se svake godine obeležava 25. maja, na Trgu slobode u Novom Sadu danas je Fondacija “Tijana Jurić” skrenula javnosti pažnju na problematiku nestalih.

Okupljenima se obratio osnivač Fondacije “Tijana Jurić”, Igor Jurić. Ova fondacija osnovana je 2. juna 2015. godine u Subotici, sa zadatkom da preventivnim delovanjem i edukacijama poboljša bezbednost dece. Prvi korak u započetoj borbi za veću bezbednost ostvaren je u julu iste godine izmenom Zakona o policiji, nazvanom “Tijanin zakon”.

Fondacija se aktivno bavi edukacijom dece, roditelja i prosvetnih radnika o problematici nestale dece i potrage za njima, pedofiliji i “onlajn” predatorima, trgovini ljudima i vršnjačkom nasilju.

Okupljenim Novosađanima, među kojima je bilo i dosta dece, obratila se državna sekretarka Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije, Biljana Popović Ivković, a u programu su učestvovali i pesnik Dušan Pop Đurđev, mlada interpretatorka Valentina Malešević, pesnik Tode Nikoletić, i najpoznatiji srpski klovn Arsa s Marsa.

Večernje Novosti

Podelite:

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here