“Тијанин закон” прва победа

Поделите:

Поводом Међународног дана нестале деце, који се сваке године обележава 25. маја, на Тргу слободе у Новом Саду данас је Фондација “Тијана Јурић” скренула јавности пажњу на проблематику несталих
ПОВОДОМ Међународног дана нестале деце, који се сваке године обележава 25. маја, на Тргу слободе у Новом Саду данас је Фондација “Тијана Јурић” скренула јавности пажњу на проблематику несталих.

Окупљенима се обратио оснивач Фондације “Тијана Јурић”, Игор Јурић. Ова фондација основана је 2. јуна 2015. године у Суботици, са задатком да превентивним деловањем и едукацијама побољша безбедност деце. Први корак у започетој борби за већу безбедност остварен је у јулу исте године изменом Закона о полицији, названом “Тијанин закон”.

Фондација се активно бави едукацијом деце, родитеља и просветних радника о проблематици нестале деце и потраге за њима, педофилији и “онлајн” предаторима, трговини људима и вршњачком насиљу.

Окупљеним Новосађанима, међу којима је било и доста деце, обратила се државна секретарка Министарства унутрашњих послова Србије, Биљана Поповић Ивковић, а у програму су учествовали и песник Душан Поп Ђурђев, млада интерпретаторка Валентина Малешевић, песник Тоде Николетић, и најпознатији српски кловн Арса с Марса.

Вечерње Новости

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here