Трамп: Бејрут је нападнут, то је била бомба (ВИДЕО)

Поделите:

Вашингтон — Амерички председник Доналд Трамп изјавио је да су му генерали америчке војске пренели да је експлозију у Бејруту изазвала “нека врста бомбе”.

„Срео сам се са неким од наших великих генерала и чини се да они мисле да то није био догађај изазван некаквом фабричком експлозијом…Чини се да они мисле да је у питању био напад. Била је то нека врста бомбе“, казао је Трамп, а пренела агенција Асошијејтед прес.

Више либанских званичника је претходно рекло да је експлозију у складишту у бејрутској луци највероватније изазвало 2.700 тона амонијака, који ту више година био ускладиштен мимо безбедносних прописа.

Званичници демантовали Трампа

Министарство одбране САД не види знаке да је експлозија у луци у Бејруту повезана са нападом, наводи ЦНН, позивајуц́и се на три неименована чиновника Пентагона.

Како је указао један од извора телевизије, у случају да је било индиција да се радило о нападу, америчка војска у региону би била подигнута у стање повец́ане борбене готовости и добила појачање. По његовим речима, ништа од тога се није десило.

Извор: tanjug.rs

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here