УДАР НА РЕПУБЛИКУ СРПСКУ

Поделите:

СТРАНЕ ОБАВЈЕШТАЈНЕ СЛУЖБЕ СА ПОЈЕДИНЦИМА ИЗ СЛУЖБИ БиХ И ПОЈЕДИНЦИМА ИЗ  ОПОЗИЦИЈЕ РС ОРГАНИЗУЈУ ХАОС У РЕПУБЛИЦИ СРПСКОЈ

Према информацијама добијеним из обавјештајних кругова једне амбасаде у Сарајеву  у току је спровођење   удара на полицију Републике Српске   али и на актуелну власт предвођену Милорадом Додиком све у сврху дискредитације актуелне власти пред предстојеће октобарске опште изборе у БиХ.

Одређене стране обавјештајне службе са појединцима из Обавјештајно безбједносне агенције БиХ али и појединцима из опозиције у Републици Српсој заједнички спроводе  план удара на полицију  као најстабилнију  институцију у овом ентитету и на актуелну власт предвођену предсједником Милорадом Додиком, који је најавио своју кандидатуру за члана Предсједништва БиХ из Републике Српске.Сва досадашња истраживања која  су показала да ће Додик убједљиво побједити као и коалиција коју он предводи био је знак за узбуну за наведене  стране службе и домаће извођаче дестабилизације РС.

Да нису бирала средства у свом науму доказ је, како нам наводе наведени обавјештајни извори , да се ишло чак толико далеко да се искористи и трагична смрт младог Бањалучанина  Давида Драгичевића који је након шест дана потраге, пошто је нестао, пронађен мртав на ушћу ријеке Црквене у Врбас.

Полиција , патолози и тужилаштво предузели су све мјере како би се истражили узроци смрти младог Давида, предсједник Додик се састао са породицом  настрадалог Давида и предузео све мјере да истрага буде у складу са професионалним стандардима како би се дошло до истине. Први налази патолога и полиције су консттаовали да је ријеч о задесној смрти. Отац  настрадалог Давида чак је у писменом саопштењу позвао све да се не политизује и злоупотребљава смрт његовог сина за политичке обрачуне. Чека се коначан извјештај надлежног тужиоца, а предсједник  Додик је још једном удовољио захтјеву оца страдалог Давида да нова полицијска екипа пречешља тај случај још једном.Отац се захвалио Додику, рекао да су разговарали као два родитеља  и додао да су ,, он и Додик на истој страни,,. Али мајстори конфузије не мирују и на скуповима у Бања Луци желе да оптуже врх полиције за наводно прикривање злочина над Давидом Драгичевићем а власт као саучесника у свему томе.

Креатори и извршиоци прављења хаоса и удара на Републику Српску искористили су управо овај трагичан догађај да путем својих људи у појединим невладиним организацијама  свакодневно организују протесте у центру Бања Луке  под називом,,Правда за Давида,,.У то су се укључиле и опозиционе странке у Републици Српској и по неки блогер, смишљено уносећи конфузију у јавности али и међу родитељима настрадалог младића.

Тако је за сутра најављен скуп ,, Правда за Давида,, , правда коју сви желе, и  тужилаштво и полиција и власт који и раде на томе. Међутим страни и поједини домаћи мешетари не организују скуп за Давида већ да би манипулишучи народом направили хаос у Републици Српској и покушали срушити власт прије избора.

Занимљиво је да напоменути да сумњу у објективан  рад полиције по највише подгријевају опозициони лидери.Неки од њих су се прикључили и протестима јер у њима виде своју шансу. Примјећена је једна група службеника Обавјештајно безбједносне службе БиХ. Један од присутних био  је и контраверзни  министар безбједности БиХ Драган Мектић.Извори из амбасаде нам тврде да Обавјештајно безбједносна агенција из Сарајева организује долазак што више аутобуса  из Федерације, као и неке опозиционе партије из Републике Српске ,  на сутрашњи- суботњи скуп  ,,Правда за Давида,, у Бања Луци.

Обавјештајци поменуте  амбасаде чак иду дотле да наводе да би о смрти младог Давида Драгичевића ите како информације  могли дати и појединци у Обавјештајно безбједносној агенцији БиХ (ОБА) и неки припадници страних служби. Они често раде координирано и у бирању прављења хаоса не бирају средства да до њега и доше.

Стручњак за тероризам и прављење политичког хаоса Џевад Галијашевић нам је потврдио да у сарадњи са страним службама   ОБА управо гради концепт дестабилизације Републике Српске  у Бања Луци на смрти Давида Драгичевића.

 

Видовдан

 

Поделите:

1 коментар

  1. Ветујем да ће и Вучић, у организацији Меркел и Алијног сина – послати пар демократски настројених аутобуса

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here