Угрин Поповић: ЛЕПОТИЦА И ХУСЕИН

Поделите:

Људи, шта се ово дешава? Рушка Јакшић је пронашла еликсир младости, наш премијер донира Албанију са два милиона евра, док мигранти већ одавно шајкаче носе!

Новине је називају „заносном“, мислим на Рушку Јакшић, и објављују њену слику, као веродостојну рекламу тог новог лосиона младости који ће моћи да се набави само у Србији.

Такође, само Србија испуњава Христову максиму понашања – „Ко тебе каменом, ти њега хлебом“, а у модерној контекстуализацији – ко теби поруши цркве, разори гробља, коље и силује становништво, ти њега донирај са два милиона евра, док извршитељи истерују твоје грађане и усељавају мигранте који су само једног пола. И то је, чудо једно! Како је могуће да се размножавају ако су само у мушком облику или је то само наша немогућност да откријемо разлику као и код патуљака у Господарима прстенова?

Али, вратимо се заносној Рушки и мигрантима, који се појављују само под једним видом. То заправо јесте наша немогућност да изразимо оно што видимо (на то се и рачуна), па наша Влада може да донира француски Нотр-Дам са милион, и Албанију са два милиона. Разлика је у милиону, али Франуска је већ велика, док Албанија то тек треба да постане. Наши хероински зависници и наша Влада ће се постарати да се и то исфинансира. Косово су већ окупирали, тако да – људи раде, и то треба подржати! А и хришћански је, зар не?

Лепотица Рушка, вођена дубоким патриотизмом, омогућава свој еликсир само грађанима Србије. У том чланку реч „патриотизам“ је у истој реченици са појмом „заносна“, тако да по тој синтакси можемо сагледати сву ваљаност и једног и другог. Ипак, клистир за све грађане омогућио је Грађански савез Србије и то је донација која је значајна а и запажена у модерној демократији коју Србија остварује са све рекламом – плашим се“.

И онда литије, и онда масовни излаз народа. Да ли је тог квалитета још увек остало у матици. Питам се?

Мислите о томе…

Свештеник Угрин Поповић

Поделите:

4 Коментари

  1. Da,Ruška Jakić je ova žena na slici.
    Ne treba se sprdati sa njom Ugrine.
    Jednostavno žena voli astrologiju,tarot,mistiku i knjige vezane za tu temu.
    Nikom ništa loše ne čini to što je načitana u tim oblastima isto kao što ti svaki dan tupiš slova po raznim Psaltirima,Troparima i Kondacima.

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here