Ветон Сурои: ”ОВК” није најбоље што се десило Косову, Тачи није способан да води преговоре

Поделите:

Ветон Сурои, албански писац, новинар и аутор књиге о Хашиму Тачију ”Змијске ноге”, гостујући у емисији Рубикон на КТВ, говорио је о преговорима између Београда и Приштине, оценивши да Тачи не треба да води даље преговоре, као и о рату 1999.године. Сурои оцењује да преговори између Београда и Приштине, који се воде већ читаву деценију, како он тврди, нису произвели ништа добро, осим што су изгубили време и створили нове конфликте.

”Косово и Србија су у овој декади, такорећи, узлуд су трошили време, нарочито узалуд у овом процесу који није произвео ништа, већ само створио нове проблеме, нарочито асоцијација која може бити ембрион нових сукоба.”, тврди он, додајући да Тачи не може да има кредибилитет да води преговоре са Србијом,нарочито након хапшења шест турских држављана,  као и да је потребно да Косово потпише мировни споразум са Србијом, да створи концензус, а не да прави друге споразуме, осим мировних.

”Рат ОВК није била најплеменитија ствар у историји Косова. НАТО интервенција се није десила јер је ОВК победила у рату, зато што није могла да победи.”, објашњава, напомињући да је убиство породице Јашари показало да је Србија  била у стању да убије све што је албанско и да је ова породица поднела најплемениту жртву у питању Косова.

М. Ћурчић, Видовдан

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here