Вукосављевић: Слогани не решавају проблем депопулације

Поделите:

Слогани не решавају проблем депопулације, већ су само мали помоћни алат који може да помогне, каже министар културе Владан Вукосављевић

Слогани не решавају проблем депопулације, већ су само мали помоћни алат који може да помогне, каже министар културе Владан Вукосављевић.

 

Он је нагласио да шест слогана који су изабрани као најбољи на конкурсу за кампању за подстицање рађања неће бити коришћени у кампањи, већ да се и даље трага за решењем.

“Нико разуман не може да рачуна да ће слоган сам по себи, колико год био симболичан или духовит да људе определи да решавају овако важно питање. То је само мали помоћни алат. Слогани су трешња на шлагу на торти”, каже министар.

Како је рекао, и министарство културе има свој предлог слогана али то није званични предлог.

“Можда ћемо предложити Комисији предлог специјалног саветника песника Драгана Хамовића ”За Србију пуну живота”. Сматрамо да таква врста слогана не би погодила танана осећања било кога”, рекао је министар.

Подсећа да су много важнији предуслови који треба да се створе за младе парове за подстицање рађања.

У плану је да Савет за популациону политику и Влада Србије, како је рекао, предложе читав низ стимулативних и охрабрујућих мера.

“Индивидуално право је сваког појединца да одлучује о стварању своје породице, а држава је та која може да подсети и укаже на неке шире друштвене околности и историјаске токове који могу довести до ових или оних последица у случају да се неки трендови наставе”, закључио је министар.

На предлог Савета за популациону политику Министарство културе расписало је конкурс за слогане који ће бити коришћени у кампањи за подстицај рађања.

Комисија за предлог избора слогана у којој су били министарка Славица Ðукић Дејановић , државни секретар Министарства културе Александар Гајовић, али и два маркетинштка стручњака, изабрали су шест предлога и додели им новчане награде, али је одлучено да се ниједан од пристиглих слогана не користи у кампањи.

Изабрани слогани су: “Љубав и беба – прво што нам треба”, “Рађај, не одгађај”, Мама  нећу сама, тата хоћу брата”, Доста речи нек закмечи”, “Чуда се не дешавају. Чуда се рађају”, “Нек се деца рађају и лепе ствари догађају”.

Танјуг

Поделите:

1 коментар

  1. Права бољшевичко комуњарска Агитпроп кампања- као избор парола за бесмртног Лењина, Стаљина, Тита…
    Славица Ђукић Дејановић и њени сатрапи су на челу таквих комисија.
    Предходно су опљачкали све што су могли.
    Сетите се како су се гладни радници ексерима закивали у предузећу њеног мужа.
    Она са тим нема никакве везе. Комуњарски олош

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here