ЗВЕР КОЈА ЈЕ СРПСКОМ ПОЛИЦАЈЦУ ТЕСТЕРОМ ОДСЕКЛА ГЛАВИ ЗАРАЖЕНА КОРОНОМ: Хитно је пребачен у Турску!

Поделите:

Геци се у оптужници теретио да је у сауцесништву са још једним од чланова Дреничке групе, Сахитом Јашаријем, и још неколико припадника ОВК, убио полицајца Ивана Булатовића, одсецањем главе моторном тестером

Бивши припадник ОВК Сабит Геци, који је у својству сведока почетком године саслушан пред Специјалним судом за злочине тзв. ОВК, заражен је корона вирусом и пребачен је на лечење у Турску.

Како јавља РТК, Гецијев син Куштрум је на Фејсбуку објавио да је његов отац у Турску пребацен “хитно услед погоршања стања“.

На позив Специјалног суда, испитан је 30. јануара у просторијама Еулекса у Приштини, у својству сведока и бранио се ћутањем.

Геци је 2011. осуђен на 15 година затвора, због злостављања и убиства затвореника у логорима Кукеш и Чакан на северу Албаније у периоду 1998-1999.

У неколико наврата му је одслужење казне одлагано због одлуке суда у Приштини да му је потребно лечење.

Суђено му је и у оквиру предмета Дреничке групе, али је 27. маја 2015. током тог суђења ослобођен оптужби за ратне злоцине у затвору ОВК у Ликовцу 1998. и 1999, пренео је “Блиц”.

Геци се у оптужници теретио да је у сауцесништву са још једним од чланова Дреничке групе, Сахитом Јашаријем, и још неколико припадника ОВК, убио полицајца Ивана Булатовића, одсецањем главе моторном тестером.

Еспресо, АЛО

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here