Алибаба долази у Србију

Поделите:

Алибаба група показала изузетно интересовање за српско тржиште * Договорена сарадања у областима онлајн туризма, е-трговине и логистике

Државни секретар у Министарству трговине, туризма и телекомуникација Татјана Матић каже да је Алибаба група показала изузетно интересовање за српско тржиште.

“Договорена је сарадња између компаније Алибаба и Министарства трговине, туризма и телекомуникација у областима онлајн туризма, е-трговине и логистике”, изјавила је Матић након састанка са челницима те компаније у седишту групе у Хангџоу, преноси Тањуг.

Матић је прецизирала да ће бити формирани радни тимови који ће дефинисати активности за реализацију заједничких пројеката у оквиру ових области.

“Састанак је протекао у изузетно пријатељској атмосфери. Закључено је да је српско тржиште за Алибабу од изузетног значаја и да ће у сарадњи са Министарством трговине, туризма и телекомуникација долазак те компаније на српско тржиште бити питање неколико наредних месеци”, истакла је државни секретар.

Она је додала да ће се након утврђивања конкретних пројектних активности приступити потписивању Меморандума о разумевању између Министарства и Алибаба групе, наводи се у саопштењу.

На састанку у Хангџоу, представници Алибабе представили су рад своје компаније која послује у 156 земаља свет и која у овом тренутку има више од 11 милиона запослених и 488 милиона активних корисника.

 

 

 

Недељник

Поделите:

1 коментар

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here