Alibaba dolazi u Srbiju

Podelite:

Alibaba grupa pokazala izuzetno interesovanje za srpsko tržište * Dogovorena saradanja u oblastima onlajn turizma, e-trgovine i logistike

Državni sekretar u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić kaže da je Alibaba grupa pokazala izuzetno interesovanje za srpsko tržište.

“Dogovorena je saradnja između kompanije Alibaba i Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija u oblastima onlajn turizma, e-trgovine i logistike”, izjavila je Matić nakon sastanka sa čelnicima te kompanije u sedištu grupe u Hangdžou, prenosi Tanjug.

Matić je precizirala da će biti formirani radni timovi koji će definisati aktivnosti za realizaciju zajedničkih projekata u okviru ovih oblasti.

“Sastanak je protekao u izuzetno prijateljskoj atmosferi. Zaključeno je da je srpsko tržište za Alibabu od izuzetnog značaja i da će u saradnji sa Ministarstvom trgovine, turizma i telekomunikacija dolazak te kompanije na srpsko tržište biti pitanje nekoliko narednih meseci”, istakla je državni sekretar.

Ona je dodala da će se nakon utvrđivanja konkretnih projektnih aktivnosti pristupiti potpisivanju Memoranduma o razumevanju između Ministarstva i Alibaba grupe, navodi se u saopštenju.

Na sastanku u Hangdžou, predstavnici Alibabe predstavili su rad svoje kompanije koja posluje u 156 zemalja svet i koja u ovom trenutku ima više od 11 miliona zaposlenih i 488 miliona aktivnih korisnika.

 

 

 

Nedeljnik

Podelite:

1 komentar

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here