Док има ћурки биће и ћуретине – Bitcoin

Поделите:

Шта је данас светска економија?
Неке особе остану заборављене а дале су на овај или онај начин велик допринос некој делатности. А замислите да је то најважнија – економија! О Нобеловој награди – ни речи.
У време лаганог растакања СФРЈ на месту председнице владе нашла се госпођа – другарица Милка Планинц. Имала је концепт договорне економије. Све супротно тржишној. Буразери седну и договоре се око свега… А ми тада одваљуј по њој ( а и писах вам о томе )…
Ко је тада претпостављао да ће то бити нови и преовлађујући модел у светској економији!
Као клинци играли смо се у ткз. „ланцима среће“. Пошаљу вам писмо са 5 или 10 људи и адреса. Онда ви уплатите 1. неки мали износ, ставите себе на последње место и пошаљете на 5 нових адреса. Чекате свој ред и добијете „баснословни износ“.
Онда су се појавили Језда и Дафина и урадили то исто, нудећи огромне камате које не постоје нигде на свету, знајући да ће то пући када нестане нових клијената.
Е то вам је принцип савременог банкарства и осигурања. Морате наћи нову будалу! То је преовлађујући вид! Ако још узмете оне који тргују тим папирима слика је потпуна!
Писах вам већ више пута зашто је амерички дуг већи од укупне своте одштампаних новчаница на свету ( а дупло већи од њиховог одштампаног новца ). То је само дуг! А где је промет?
Па лепо, Џони има пријатеља и укуцка му у рачунар виртуелних, рецимо , 15 милијарди долара. Тај новац не постоји док га он не пласира! И он то МОРА да уради било где. Најбоље код индијанаца у иностранству. Ради развитка демократије, свака земља мора да се задужи! Свака! Најбоље преко својих могућности, јер вам то омогућује да је држите у политичком шаху. Ако неки лидер то одбије бива проглашен недемократом и убијен ко пас ( Гадафи, Чаушеску… ). Због тога пропадају и целе земље и народи…
Онда ви уплаћујете праве вредности и прави новац. У немогућности да вратите, продајете им будзашто монополе ( или им доплаћујете што вам запошљавају људе у разбијеној вам економији ). На крају НИКАКО не можете да им вратите камату. Бивате њихов роб, а ваши грађани морају да певају оде захвалности и да мисле како је то перфектно за њих.
Русија је највећи непријатељ јер неће да им пусти своја богатства да се мало „заиграју“!
Гарант целог посла је 6. флота! Ко не слуша, бум – бум!
Ниво задуживања се спушта до сваког од вас. Има да слушате и радите шта вам се каже. Да диринчите док не цркнете, не померивши се са места!
У нестабилним временима продаја злата енормно расте. Тако је прошле године продато више злата на берзама него што постоји на свету! Како је то могуће? Па лепо, уместо злата ви добијете папирић на којем пише да можете да га продате, а злато је на „сигурном“. За ту „банкноту“ сте ви дали праве паре! И ви гледате берзу, ако имате среће и продате папирић некој сличној будали. Најчешће не!
Однедавна се десила и новина. Као што видите, увек је промет био везан уз неку вредност. Од воде до злата. Новост је појава нечег за шта они отворено кажу да не постоји. Дај паре и постаћеш власник поворке цифара: Можеш и да је продаш, мада они знају да ти то нећеш урадити јер ћеш чекати „прави моменат“ који НАРАВНО неће доћи. Похлепа је омиљени грех злога!
Назваше то криптовалутом, а најчувенији је bitcoin.
Он наравно сада пада, јер се све заснива на пристизању нових и нових будала. Они који су „прсли“ нека жале за тиме што нису питали родитеље за Језду и Дафину…
Свет вам је то. Док буде ћурки, биће и ћуретине.

Фејсбук

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here