Ekonomija: Kako nam je išlo u vreme Miloševića, Koštunice, Đinđića, Tadić i Vučića

Podelite:

Bilo je, pored njih petorice, još predsednika i premijera, ali su Milošević, Đinđić, Koštunica, Tadić i Vučić obeležili proteklu 21 godinu kao najvažnije političke ličnosti u Srbiji.

A Srbija je za to vreme doživela da je hvale kao „faktor mira i stabilnosti na Balkanu“, da je samo dve-tri godine kasnije bombarduje najjača vojna sila u istoriji čovečanstva, prošla je obaranje režima koji nije priznao izborni poraz, izručenje Hagu neprikosnovenog gazde života i smrti devedesetih, porađanje i prohodavanje demokratije početkom dve hiljaditih, ubistvo premijera, odvajanje od Crne Gore, proglašenje nezavisnosti Kosova, svetsku ekonomsku krizu, koja je rezultirala padom zaposlenosti, bruto proizvoda i plata, vlade socijalista, DOS-a, DSS, demokrata i naprednjaka, pa fiskalnu konsolidaciju i naznake početka oporavka…

Petooktobarskim promenama Srbija je zacrtala svoj put ka Evropskoj uniji, na kom se i dalje nalazi.

Na kraju čoveku ostane samo da se nada da naredna 21 godina neće biti ni izbliza burna kao protekla 21 godina.

Slobodan Milošević

Prvi šef SPS-a, izabran je 1990. za prvog predsednika Srbije, a sa vlasti je svrgnut 5. oktobra 2000. Bio je neprikosnoveni vladar Srbije devedesetih, koje su upamćene po ratovima, sankcijama, ekonomskoj propasti i kriminalu. Na Vidovdan 2001. izručen je Haškom tribunalu zbog optužbi za udruženi zločinački poduhvat. Tamo je umro 11. marta 2006.

Vojislav Koštunica

Za predsednika SRJ izabran 2000. godine kao kandidat DOS-a, pobedivši Miloševića na izborima. Za premijera je izabran u martu 2004. i na toj poziciji ostao do maja 2008. Nakon neuspeha na parlamentarnim izborima, 2014. podneo je neopozivu ostavku na funkciju lidera DSS (na kojoj je bio od osnivanja stranke 1992) i povukao se iz javnog života.

Zoran Đinđić

Bio je predsednik Demokratske stranke, gradonačelnik Beograda i šef DOS-a za izbore 2000. Za prvog demokratskog premijera Srbije izabran je 25. januara 2001, a američki nedeljnik „Tajm” ga je 1999. uvrstio među 14 vodećih evropskih političara trećeg milenijuma. Ubijen je 12. marta 2003. ispred zgrade Vlade. Simbol je demokratskih promena u Srbiji i otpora režimu Slobodana Miloševića.

Boris Tadić

Za predsednika Srbije izabran je prvi put u julu 2004, a zatim i u februaru 2008. godine. U martu 2012. godine raspisao je vanredne predsedničke izbore i izgubio od Tomislava Nikolića (SNS). Vodio je DS od 2004. do 2012, a otišao iz stranke u januaru 2014. U njegovo vreme DS je postigao najbolje izborne rezultate u istoriji. Osnovao je Socijaldemokratsku stranku Srbije, čiji je predsednik.

Aleksandar Vučić

Osnovao je SNS zajedno sa Tomislavom Nikolićem, a njen predsednik postao 2012. Bio je ministar odbrane i prvi potpredsednik Vlade, a posle vanrednih izbora, u martu 2014, postaje premijer. Na predsedničkim izborima u aprilu 2017. pobedio je u prvom krugu, i tu funkciju preuzeo u maju. Dobitnik je nagrade „Čovek godine 2013” u izboru magazina „Men”.

Podelite:

3 Komentari

  1. Ovi parametri su neuporedivi, prvo zbog situacije u Svetu i u Srbiji. Ne moze se porediti period Milosevica i period Vucica sem u propagandne svrhe. Milosevic je bio pod sankcijama a Vucic nije.
    Bilo bi korektno da uradite i jos jednu analizu a to je vlasnistvo nad kompanijama i zemljistem u Srbiji onda i danas i da shvatimo koliko je narod Srbije bio bogatiji onda nego danas, koliko je narod bio manje zaduzen onda nego danas, koliko je drzava bila manje zaduzena onda nego danas, koliko je naroda bilo manje izbacivano iz kuca i stanova onda nego danas. Ako pravite neka poredjenja onda morate uraditi sva poredjenja. Razmere danasnje katastrofe Vi uopte ne vidite danas, kada ih budete videli bice kasno jer cemo onda biti golaci na ulicama. Znate, kada danas izidjete ne ulicu vidite dobre automobile, nema Yuga, Zastave, Floride ali zato je svaki auto onda imao vlasnika, danas je svaki auto pod kreditom i Vi ste uslovni vlasnik dok otplacujete kredit, cim prestanete otplacivati auto ode u druge ruke, ona stara auta ste mogli na ulici napraviti generalno a ovde samo jedna sitnica ako upali lampicu problem, probem je sve od prevoza do majstora, kod majtora je pitanje dali on to zna ili ne i koliko ce to da kosta. Sve sto imate imate i prednosti i neodstatke. Lepo zvuci ali ne funkcionise kao ni moj Opel u 11 sati uvece kada me ostavi pred Ljigom i tu sam imao srece jer je bilo pred Ljigom a sta bi bilo da sam u nekoj divljini.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here