Српске компаније на економском форуму у Санкт Петербургу

Поделите:

Десет српских компанија из најважнијих области привреде учествоваће на Међународном економском форуму, који ће бити одржан од 1. до 3. јуна у Санкт Петербургу у Русији.

Петербуршки скуп, како се наводи у саопштењу Привредне коморе Србије, биће одлична прилика за привреду наше земље да представи потенцијал међународној пословној заједници, упозна се са глобалним економским трендовима и успостави контакте са потенцијалним пословним партнерима из целога света.

Међународни економски форум у Санкт Петербургу у протекле две деценије постао је кључно место окупљања представника пословне заједнице из целог света и разматрања економских проблема и изазова са којима се суочава Русија, тржишта у развоју и светска привреда у целини.

Ове године, Србија и Индија су једине две земље гости које учествују на тој престижној манифестацији, на којој је централна тема “У потрази за новом равнотежом у глобалној економији”.

У званичан програм форума уврштен је панел “Србија-Русија перспективе економске сарадње”.

Прошлогодишњи Форум је окупио више од 12.000 учесника из 133 земље, укључујући председнике држава и влада, министре, економисте и пословне људе из целог света, а ове године очекује се још већи број учесника, привредних и политичких делегација.

Наступ српских компанија у Санкт Петербургу организују Привредна комора Србије и Развојна агенција Србије.

 

Tанјуг

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here